Spelmann: Vi kan udfordre FC København


13. oktober 2011

César Santin afgjorde kampen mellem AC Horsens og FC København den 20. august, da han scorede kampens eneste mål på straffespark kort før pausen og dermed kunne mestrene rejse hjem til København med alle tre point trods et jævnbyrdigt opgør.

På mandag spiller Roland Nilssons mandskab igen på CASA Arena Horsens og ”De Gule” er klar til det andet møde med mestrene på to måneder.

- Det er altid fedt at møde de store hold og vi går ind til kampen med en positiv indgangsvinkel. FC København har ikke ramt niveauet fra de seneste sæsoner, selvom de ligger nummer et, og vi kan helt sikkert udfordre dem. Vi har tidligere haft det svært mod dem, men jeg tænker ikke så meget på statistikken. I stedet fokuserer vi på den næste kamp og de får problemer mod os, som de før har haft. Vi har en stærk offensiv med meget speed og hvis vi samtidig formår at stå godt på banen, så kan vi tage alle tre point, vurderer Martin Spelmann og fortsætter:

- Hvis vi kommer foran med 1-0, så skal vi søge målet til 2-0, for FC København har rutinen og spillerne, der kan afgøre tingene på egen hånd. I denne sæson har de flere gange ligget til at tabe eller spille uafgjort, men har slået til i slutningen af kampene, fordi modstanderholdene ikke har formået at lukke kampene og det skal vi undgå ved at blive ved med at presse dem.

Weekendens superligapause kom belejligt for AC Horsens, der har haft flere spillere på skadeslisten. Nu er der efterhånden kun Mads Agesen og Troels Kløve tilbage.

- Folk har haft brug for pausen for at pleje diverse skader, men jeg er slet ikke i tvivl om, at samtlige udtagne spillere er knivskarpe på mandag. Jeg blev selv skadet i kampen mod FC Midtjylland, men træner fuldt med, så det ser positivt ud, forklarer Martin Spelmann.

Han har en fortid på Vestegnen, hvor FC København ikke er kendt for at være favoritholdet og han erkender da også, at opgørene mod FC København er specielle.

- Når man har spillet i Brøndby, så er der følelser på spil, når man møder FC København. Først og fremmest spiller jeg kampen for at bidrage til, at AC Horsens får tre point på kontoen, men jeg sender da også en tanke til øen, hvis vi slår FC København. Det har ligget i blodet, siden jeg var en lille knægt, at jeg gerne vil vinde over FC København, fortæller Martin Spelmann.

Foto: badenfoto.dk