Sportsdirektørens status


20. januar 2012

AC Horsens leverede en række overbevisende præstationer i efteråret og det placerer holdet på en øjeblikkelig fjerdeplads i Superligaen. ”De Gule” er – sammen med FC Nordsjælland – sæsonens positive overraskelse og den sportslige medvind har ført til massiv interesse for AC-spillerne. Transfervinduet smækker i om knap to uger og sportsdirektør Jesper Hansen har fået flere forespørgsler end normalt.

- Vi får jævnligt henvendelser på vores spillere og interessen er selvfølgelig størst for Gilberto Macena. Det er helt naturligt, at der er interesse for Superligaens topscorer og det har da også udmøntet sig i konkrete tilbud, men det var ikke attraktivt nok for hverken Gilberto eller os. Vi har ikke lagt skjul på, at vi gerne vil hjælpe Gilberto videre i karrieren, hvis alle parter er tilfredse med en handel, men vi har bestemt heller ikke noget imod at beholde Superligaens topscorer. Der venter os et spændende og udfordrende forår, hvor vi skal præstere rigtig godt for at fastholde vores placering i tabellen og vi har også mulighed for at spille os i pokalfinalen. Gilberto bliver en vigtig brik i de bestræbelser og man skal hele tiden holde et salg op mod, hvad vi kan få ud af at beholde ham, fortæller Jesper Hansen og fortsætter:

- Interessen for vores spillere har generelt aldrig været større og vi kan virkelig mærke, at fokus i højere grad er rettet mod AC Horsens. Det er en cadeau til spillerne, trænerteamet og holdets spillestil.

Interessen for AC Horsens går dog også den anden vej, og mange agenter og spillere kontakter dagligt Jesper Hansen.

- Det har indtil videre været et transfervindue med et væld af muligheder for os og garanteret også for mange andre klubber i Superligaen. Vi får dagligt en del mails, telefonopkald og personlige henvendelser fra agenter og spillere, men der er meget forskel på kvaliteten. Det er lige fra super spillere med mange landskampe til unge, ukendte spillere, der gerne vil slå igennem i Europa. De mange henvendelser giver et kæmpe arbejde i forhold til at sætte sig ind i tingene, sortere og eventuel give en tilbagemelding, og jeg skal erkende, at det er svært at nå igennem det hele, fortæller Jesper Hansen.

Han er dog ikke i tvivl om, at den nuværende trup har styrken til at komme godt igennem et spændende forår med et komprimeret kampprogram.

- Vi har en rigtig god trup med den rette bredde og vi har sultne spillere, der vil give alt for at levere et godt forår. Vi er kommet rigtig godt fra land her i opstarten, hvor vi reelt kun har Søren Jensen ude i længere tid. Mads Agesen er stærkt på vej tilbage efter sin langvarige skade og det bliver dejligt at se ham på banen igen. Ellers har vi kun småskavanker og der er højt humør til træning. Ken Fagerberg og Robert Veselovsky er faldet godt til og vi har store forventninger til dem, fortæller Jesper Hansen.

Foto: badenfoto.dk