Statistik før Brøndby-kampen


28. november 2011

AC Horsens møder i aften Brøndby på udebane i 17. runde af Superligaen. Udover at der står vigtige point på spil, har kampen også stor betydning med hensyn til fordeling af TV-penge.

De to klubber har mødt hinanden 16 gange i danmarksturneringen siden 2005 og alle opgør har været i Superligaen. Den samlede statistik fortæller om seks sejre til AC, tre uafgjorte og syv sejre til Brøndby - målscore 23-25.

De første 11 kampe mod Brøndby indbragte kun otte point, men AC har forbedret statistikken væsentligt i de seneste fem opgør, hvor det er blevet til 13 point. Sidst AC tabte til Brøndby var den 3. november 2008 på Brøndby Stadion. I en medrivende forestilling vandt Brøndby med 4–3 efter at AC havde ført 2–0 efter 20 minutter. Denne højdramatiske kamp blev i øvrigt også spillet en mandag aften.

Gilberto Macena har været med i 12 af de 16 kampe mod Brøndby og har scoret seks af de i alt 23 mål, AC har scoret.

I de fem tidligere sæsoner i Superligaen har kampene i runde 17 givet AC to sejre, to uafgjorte og et nederlag. I sidste sæson vandt AC den 21. november kamp nr. 17 med 3–0 ude over SønderjyskE. ”De Gule” avancerede fra en ottendeplads til nr. 5, hvilket kastede ekstra TV-penge af sig.

AC ligger før aftenens kamp nr. seks og kan med en sejr over Brøndby rykke foran AaB og op som nr. fem. Modsat skal der et nederlag på seks mål til for at holdet mister sjettepladsen til Silkeborg. Fordelingen af TV-penge fordeles dog ikke kun ud fra placering, men også parametre som antal tilskuere og seertal har betydning. For hver plads et hold rykker op i tabellen, er der en merindtægt i omegnen af 500.000 kr.

AC har til de første otte hjemmekampe haft et gennemsnitligt tilskuertal på 5.044, hvilket giver en placering som nr. syv blandt de 12 klubber. Gennemsnittet ligger 20 % over tallene for sidste sæson, og knap 8 % bedre end det hidtidige bedste sæsongennemsnit fra 2008/09, der lød på 4.686. Fremgangen i indeværende sæson skal også ses i lyset af, at det gennemsnitlige tilskuertal til kampene i Superligaen stort set ligger på samme niveau som i sidste sæson, dvs. ca. 7.100.

AC har skrevet kontrakt med den slovakiske målmand Robert Veselovsky, der bliver den 27. udenlandske spiller hos ”De Gule”, og den første målmand med udenlandsk pas.

”De Gule” kvalificerede sig i torsdags for fjerde gang til semifinalen i pokalturnering, to gange i HfS-tiden og nu for anden gang i AC-regi. Holdet møder i semifinalen HB Køge og den første kamp spilles på udebane.

Kampen mod FC Fredericia var pokalkamp nr. 51 i AC-regi, og holdet har vundet 33 og tabt 18. Holdet har scoret nøjagtig dobbelt så mange mål som modstanderne, idet målscoren er 160–80.

Kilde: Hans Kleberg

Foto: badenfoto.dk