Statistik før Brøndby-kampen


12. april 2012

Når AC Horsens møder Brøndby på CASA Arena Horsens, er det forårets to formstærkeste hold, der mødes. Brøndby har således hentet 14 point i forårets syv første kampe, hvilket er ét point mere end AC. FCK har også opnået 13 point i foråret.

De to klubber har mødt hinanden 17 gange i danmarksturneringen, og alle kampe har været i Superligaen. Statistikken er næsten så lige, som den kan blive, idet begge hold har vundet syv opgør, mens tre kampe er endt uafgjort. Målscoren lyder på 25–24 i Brøndbys favør.

De første 11 kampe mod Brøndby indbragte kun otte, men i de seneste seks kampe – siden foråret 2009 - har AC hentet 16 point i seks kampe via fem sejre og én uafgjort.

Det er niende gang at Brøndby gæster CASA Arena Horsens, og statistikken fortæller om fire sejre til ”De Gule”, to uafgjorte og to sejre til Brøndby, målscore 14–8.

Der forventes rigtig mange tilskuere til kampen af flere årsager. AC Horsens kæmper for at fastholde placeringen, der giver europæisk deltagelse og Brøndby har haft et flot forår og kan med en god slutspurt stadig nå at kvalificere sig til Europa League. Dertil kommer, at AC markerer, at Giro d’ Italia kommer til Horsens den 7. maj ved at spille i lyserøde trøjer, og der foregår en masse Giro-relaterede aktiviteter på CASA Arena Horsens søndag den 15. april klokken 15.00-17.30.

Det bliver spændende om ovenstående kan resultere i ny stadionrekord på CASA Arena Horsens. Den nuværende rekord lyder på 8.217 mod Vejle den 22. marts 2009. Til de otte foregående kampe mod Brøndby har tilskuertallet svinget mellem godt 4.000 og knap 7.000 med et gennemsnit på 5.368.

Kampen mod Brøndby er indledningen til et meget tæt program for ”De Gule”. Frem til turneringsafslutningen den 23. maj står otte kampe i Superligaen, to pokalsemifinaler og muligvis en pokalfinale, dvs. 10 eller 11 kampe på 39 dage.

Da AC spillede 0–0 mod Lyngby 2. påskedag var det første gang i 30 kampe, at ”De Gule” var involveret i en målløs kamp. Sidst det skete ligger tilbage til den 1. maj 2011, hvor Brøndby–AC Horsens endte uden mål.

Frederik Rønnow har fået en flot start i AC-målet med tre clean sheets. Rekorden i AC indehaves dog fortsat af Søren Jochumsen, der holdt målet rent i fire kampe i træk i august/september 2005. Derudover har Søren to gange haft tre clean sheets i træk, marts/april 2006 og marts/april 2011.

Jeppe Mehl har spillet samtlige turneringskampe i denne sæson og rundede dermed 25 superligakampe for AC. Jeppe har i alt spillet 117 kampe i Superligaen, de første 87 for Esbjerg.

Morten Rasmussen, Martin Spelmann og Martin Retov har alle en fortid hos Brøndby, hvor de tilsammen nåede 239 kampe i Superligaen.

AC Horsens har én gang tidligere spillet en superligakamp den 15. april. I 2007 vandt AC 1–0 ude over Esbjerg på et mål af Henrik Hansen.

Kilde: Hans Kleberg

Foto: badenfoto.dk