Steffen Pedersen bliver cheftræner for U15


18. december 2018

Dennis Pold stod i spidsen for AC Horsens’ U15-mandskab, der scorede 40 ud af 42 point i denne sæson, men han har valgt at holde en pause fra trænergerningen, og i stedet har AC Horsens valgt at besætte posten med Steffen Pedersen.

Steffen Pedersen har i denne sæson udgjort U13-cheftrænerduoen sammen med Simon Aaes, og talentchef Claus Troelsen glæder sig over, at klubben endnu engang rekrutterer en træner internt.

- Dennis Pold har valgt at holde en pause fra fodbold, og i den forbindelse har vi valgt at hente en træner fra egne rækker. Steffen Pedersen opfylder kriterierne for at være cheftræner på U15, for han har A-trænerlicens, de rette fodboldfaglige egenskaber i forhold til den gruppe, han skal arbejde med, og han har de pædagogiske værktøjer til at håndtere en U15-gruppe. Det er en del af vores strategi at udvikle egne trænere og gøre dem klar til næste niveau, og Steffen Pedersen passer helt perfekt til U15 i forhold til den udvikling, han har været igennem. Som en sidegevinst tror vi på, at vi bliver endnu mere interessante for trænere udefra, for de kan se, at vi rekrutterer indefra, hvis man gør en god indsats, fortæller Claus Troelsen og fortsætter:

- Vi har valgt at køre videre uden et U16-hold, og det stiller større krav til trænerteamet på U15, der skal gøre spillerne klar til U17. Samarbejdet mellem trænerne på U15 og U17 skal være tættere, og der skal være en daglig dialog i forhold til blandt andet matchning af spillere. Steffen kender vores setup og den udvikling, vi har været igennem på talentsiden, og det er en stor fordel, lyder det fra Claus Troelsen.

Steffen Pedersen har været træner i AC Horsens ad to omgange, og han glæder sig over, at han skal arbejde med de talentfulde U15-drenge.

- Når jeg ser på min egen udviklingsplan, så er det et godt og naturligt step, at jeg får mulighed for at udvikle mig endnu mere på U15, der er en spændende gruppe med mange forskellige kvaliteter. De har haft et rigtig flot efterår under Pold og van Deurs, og jeg glæder mig til at følge op på det i foråret, hvor vi er en del af det bedste selskab. I AC Horsens går vi altid ydmygt til opgaven, men jeg tror også på, at vi er dygtige nok til at etablere os i Liga 1, fortæller Steffen Pedersen og fortsætter:

- Jeg kender van Deurs fra træneromklædningsrummet, og jeg ser meget frem til at arbejde sammen med ham. Jeg har været på U15 tidligere, så jeg ved, hvad forskellen er på U13 og U15, så jeg står godt rustet. Jeg er ked af at sige farvel til U13-trinnet, for vi har haft et fantastisk efterår, og jeg har haft et super samarbejde med spillerne og Simon Aaes. Jeg er sikker på, at de går et spændende forår i møde, og jeg vil følge med fra sidelinjen. Forhåbentlig bliver det på gensyn og ikke farvel, når de bliver lidt ældre, slutter Steffen Pedersen.