Stensikker sejr over AB


7. april 2015

I går var AC Horsens på besøg på Gladsaxe Stadion, hvor den hæderkronede traditionsklub AB tog imod ”De Gule” i 23. runde i 1. Division. Solen skinnede flot over det fine græstæppe på Gladsaxe Stadion, og det var en dejlig forårsdag. Dagen blev også dejlig for AC Horsens, der stensikkert slog akademikerne 3-0 på mål af Kjartan Finnbogason, Bubacarr Sanneh og Jeppe Mehl.

Første halvleg blev aldrig den store spillemæssige oplevelse. Ingen af holdene satte sig for alvor på kampen, og det var småt med målchancer og aktivitet i de to felter. AC Horsens var dog i teten, og havde det meste af det spil og de målchancer, der trods alt var. AC Horsens havde to nævneværdige forsøg før pausen. I 31. minut fandt et indlæg fra Troels Kløve frem til Kjartan Finnbogason, der headede snert over mål. Kort før pausen havde Jeppe Mehl også et forsøg, der lige præcis gik forbi mål. I 35. minut indtraf halvlegens dramatiske højdepunkt, da Morten Rasmussen desværre måtte udgå med en mindre lyskenskade. Skadens omfang kendes ikke i skrivende stund.

Cheftræner Bo Henriksen sendte Martin Lund på banen i stedet for, og det udløste en større rokade i den gule lejr. Jacob Berthelsen rykkede ind i midterforsvaret, Mathias Nielsen trak ned på højre back, Troels Kløve flyttede ind på den centrale midtbane, og Martin Lund overtog pladsen på venstre kant efter Kløve. I 43. minut fik AB’s Kristian Uth chancen for at bringe værterne foran kort før pausen. Ud af ingenting blev han spillet helt fri foran mål, men hans afslutning var svag og lige på Rønnow, der uden problemer samlede den op.

Efter pausen kom horsensianerne skarpest ud til anden halvleg. I 53. minut bragte den islandske fighter Kjartan Finnbogason AC Horsens foran 1-0. En indøvet detalje fra træningsbanen og videorummet gav bonus! Kjartan headede flot og sikkert Thomas Kortegaards fine indlæg i kassen, men desværre blev han samtidig ramt hårdt i hovedet af en støvle. Islændingen lå groggy på banen i flere minutter, inden han blev ledsaget i omklædningsrummet og erstattet af André Bjerregaard. Islændingen fik desværre en hjernerystelse, hvis alvorlighed ikke kendes i skrivende stund.

Efter målet forsøgte AB at skubbe spillet frem på banen, og det lykkedes også. AB fremtvang adskillige hjørnespark, som de naturligt nok satsede hårdt på. Thiago Borges var en kilde til evig uro, men alligevel blev AB aldrig for alvor målfarlige. I kampens slutfase havde ”De Gule” flere kontraer, der kunne have lukket kampen. I 81. minut kom det forløsende mål, da Bubacarr Sanneh uimodståeligt steg til vejrs langt ude i feltet og headede et hjørnespark i mål til 2-0 med stor power. Målet lukkede luften ud af både kampen og værterne, som gik lidt i opløsning i kampens sidste 10 minutter. Dybt inde i dommer Benjamin Leanders tillægstid punkterede AC Horsens definitivt kampen med endnu et flot mål. André Bjerregaard tog bolden fra hjørneflaget, snød en modspiller og driblede langs baglinjen. Få meter fra mål sendte han den videre til Kløve, som ekspederede den over til bageste stolpe, hvor en helt spejlblank Jeppe Mehl fra klos hold kunne banke bolden op i nettaget til slutfacit 3-0.

Nu kan ”De Gule” nyde sejren i de kommende dage inden det østjyske lokalopgør mod AGF på CASA Arena Horsens på søndag kl. 15.00.

Kampfakta:

AB-AC Horsens 0-3 (0-0)

53. Kjartan Henry Finnbogason 0-1.

81. Bubacarr Sanneh 0-2.

90. Jeppe Mehl 0-3.

 

AB:

Jannich Storch

Emil Farver, Matti Olsen, Thomas Wiil, Patrick Lerager

Kristian Uth, Rasmus Hansen, Andreas Baes, Linus Olsson

Nichlas Rohde, Tiago Pinto Borges.

 

Udskiftninger:

73. Thiago Pinto Borges ud, Simon Bræmer ind.

73. Patrick Lerager ud, Emil Holten ind.

83. Nichlas Rohde ud, Andreas Moos ind.

 

Advarsler:

30. Andreas Baes.

47. Rasmus Hansen.

73. Emil Holten.

 

AC Horsens:

Frederik Rønnow

Jacob Berthelsen, Morten Rasmussen, Bubacarr Sanneh, Thomas Kortegaard

Jeppe Mehl, Janus Drachmann, Mathias Nielsen, Troels Kløve

Jude Nworuh, Kjartan Henry Finnbogason

 

Udskiftninger:

35. Morten Rasmussen ud, Martin Lund ind.

54. Kjartan Henry Finnbogason ud, André Bjerregaard ind.

83. Jude Nworuh ud, Martin Retov ind.

 

Advarsler:

Ingen.

 

698 tilskuere på Gladsaxe Stadion.

Dommer: Benjamin Leander.

Foto: Badenfoto.dk