Storsejr over VB sender “De Gule” i semifinalen


15. marts 2014

I eftermiddag blev der sat sæsonrekord på CASA Arena Horsens med 4.808 tilskuere på tribunerne, og langt de fleste kunne forlade Langmarksvej med et smil på læben, for AC Horsens vandt med hele 5-0 over lokalrivalerne fra Vejle Boldklub. Sejren blev grundlagt med to mål i 1. halvleg, en lynscoring efter pausen, og kampen punkterede reelt, da Nicolaj Agger fik rødt kort efter knap en times spil.

Det begyndte lettere hektisk, da dommer Jens Maae fløjtede kampen i gang, og gæsterne forsøgte at udnytte den stærke vind på CASA Arena Horsens. ”De Gule” havde svært ved at få ro på bolden, og flere gange blev bolden unødvendigt clearet, hvor der var mulighed for at spille den rundt. Den gule defensiv var dog stærk kampen igennem, og Vejle-chancerne begrænsede sig til forsøg fra distancen.

Lasse Kronborg forsøgte sig med et frispark, der strøg et godt stykke over mål, og Andreas Albers forsøgte sig fra distancen, men Lasse Heinze var sikkerheden selv i dag. AC Horsens begyndte for alvor at røre på sig efter 12 minutter, da André Bjerregaard sprintede fra egen banehalvdel og ned til baglinjen, hvorfra han sendte et indlæg ind foran mål, men bolden strøg desværre igennem feltet, og tre minutter senere satte Lasse Kryger sidste fod på et godt AC-angreb, men han blev tacklet i skudøjeblikket. Der faldt mere ro over hjemmeholdets spil, og i det 27. minut var det tæt på at give bonus, da André Bjerregaard vandt en nærkamp på venstrekanten, og ugeneret løb et godt stykke ind i feltet, men hans afslutning landede i sidenettet. Kampens første scoring faldt umiddelbart efter, da hjørnesparket landede ved bageste stang, hvor Lasse Kryger dirigerede bolden ind foran mål. Her hoppede Erik Marxen højest og pandede 1-0 målet i kassen.

Tre minutter senere viste Søren Jensen glimrende overblik, da han fandt André Bjerregaard bagest i feltet, og Bjerregaard forsøgte at liste bolden ind mellem benene på Kristian Fæste, men desværre trak Vejle-keeperen sig sejrrigt ud af den duel.

Sebastien Ibeagha fik debut for AC Horsens med en solid præstation, og han var tæt på at komme på scoringstavlen i det 34. minut, da han dirigerede et hjørnespark lige over mål. To minutter senere gik den så ikke længere for gæsterne, der måtte hente bolden ud af netmaskerne for anden gang i kampen. Steffen Kielstrup fandt André Bjerregaard med en ”Laudrupsk” stikning, og Bjerregaard driblede udenom keeperen og prikkede bolden i kassen.

Tilskuerne klappede hjemmeholdet ind til pausen, og mange af dem var knap kommet på plads, da Jude Nworuh gjorde det til 3-0 20 sekunder inde i 2. halvleg. Der var ingen chance for Kristian Fæste, da han klappede bolden op i det nærmeste kryds.

Kampens dramatiske højdepunkt faldt i det 57. minut, da Nicolaj Agger satte en voldsom tackling ind på Søren Jensen og blev sendt i bad af dommer Jens Maae. Derefter punkterede kampen reelt, og fire minutter senere kom Jude Nworuh på tavlen igen, da han sendte et langskud ind bag Vejle-målmanden. I overtiden satte Lasse Kryger punktum for kampen, da han bankede bolden op i nettaget til 5-0.

Sejren betyder, at AC Horsens er videre til semifinalen i DBU Pokalen og møder AaB over to kampe.

Matchfacts:
AC Horsens – Vejle Boldklub 5-0 (2-0)
1-0 Erik Marxen (28.)
2-0 André Bjerregaard (36.)
3-0 Jude Nworuh (46.)
4-0 Jude Nworuh (61.)
5-0 Lasse Kryger (92.)

AC Horsens
Lasse Heinze
Anders Randrup, Sebastien Ibeagha, Søren Jensen, Erik Marxen
Martin Retov
Lasse Kryger, Janus Drachmann, Steffen Kielstrup, André Bjerregaard
Jude Nworuh

Indskiftninger:
65. Esben Petersen (Steffen Kielstrup)
72. Jeppe Mehl (Janus Drachmann)
77. Mikkel Agger (Jude Nworuh)

Advarsler:
13. Janus Drachmann
39. Erik Marxen

Vejle Boldklub:
Kristian Fæste
Morten Koch Nielsen, Jonatan Neftali, João Pereira, Daniel Norouzi
Denis Fazlagic, Lasse Kronborg, Rasmus Hansen, Nicolaj Agger
Kristian Gaarde
Andreas Albers Nielsen

Indskiftninger:
52. Kaimar Saag (Kristian Gaarde)
62. Viljomur Davidsen (Daniel Norouzi)
68. Hakan Redzep

Advarsler:
Ingen

Udvisning:
55. Nicolaj Agger

Tilskuere:
4.808 (sæsonrekord)

Man of the match:
Jude Nworuh

Dommer:
Jens Maae

Foto: badenfoto.dk