Super præstation gav sejr over nedrykkerne


19. august 2015

AC Horsens leverede torsdag aften en super flot præstation mod nedrykkerne fra Superligaen Silkeborg. Det gav 3 points i form af en 2-0 sejr på mål af Andre Bjerregaard og Mathias Nielsen.

Træner Bo Henriksen havde givet genvalg til de 11 startere fra sejren over Roskilde, og eneste mand der ikke var med i truppen var lyskeskadede Niels Lodberg.

Starten af kampen var adstadig med enkelte spredte småchancer til begge hold. AC Horsens mandskabet virkede tændte og aggressive, og det fik Silkeborg spillerne at føle fra kampens start og de resterende 90 minutter.

Første chance tilfaldt Jeppe Mehl efter 16 minutter, men Mehl gled i afslutningsøjeblikket. I modsatte ende havde Silkeborgs Martin Thomsen et godt langskud der gik snert forbi.

Efter 29 minutter gav De Gules hårde arbejde gevinst. Andre Bjerregaard fik vendt rundt i feltet, og med et følt lob over Thomas Nørgaard i Silkeborg målet bragte han via overliggeren AC Horsens på 1-0.

Resten af halvlegen stod der AC Horsens på. Via masser af løbearbejde fik De Gule hele tiden stresset Silkeborg til at lave fejl. Efter 35 minutter var AC Horsens’ Frederik Møller tæt på at bringe hjemmeholdet på 2-0, da hans frispark fra den ene side snittede overliggeren. Men det blev ved de 1-0 til AC Horsens ved pausen.

Silkeborg forsøgte at ændre slagets gang fra 2. halvlegs start med en indskiftning af Adeola Runsewe, men AC Horsens afgav ikke en centimeter af banen til aftenens gæster. Ti minutter inde i 2. halvleg havde Kjartan Henry Finnbogason en god mulighed efter oplæg fra Frederik Møller, og på det efterfølgende hjørnespark fordoblede De Gule føringen.

Efter en returbold fra hjørnesparket slap aftenens Man Of The Match Andre Bjerregaard fri, og på hans flade centring prikkede anfører Mathias Nielsen bolden i mål til 2-0 føring.

AC Horsens sad fuldstændig på Silkeborg spillerne i 2. halvleg, men efter 62 minutter havde gæsternes Andreas Albers en friløber som Nicklas Dannevang klarede med en flot fodparade. Et par minutter senere var det Silkeborgs Emil Scheel der ramte ydersiden af stolpen på et frispark, men herefter så man ikke mere til Silkeborg på CASA Arena denne aften.

En overstadigt spillende Andre Bjerregaard ramte efter 69 minutter overliggeren, og få øjeblikke senere sparkede han over. Begge chancer på oplæg fra en ligeså overdådigt spillende Joseph Mensah. Efter 78 minutter måtte Silkeborgs Thorbjørn Holst redde et frispark fra Finnbogason på stregen, og til sidst i kampen havde indskiftede Aleksandar Stankov en god skudmulighed der gik over.

Det blev dog ved de 2-0 til AC Horsens efter en af bedste præstationer i meget lang tid på CASA Arena. Hele holdet udviste stor selvtillid og masser af hårdt arbejde, hvilket gjorde at Silkeborg ikke fik et ben til jorden.

Næste opgave for Bo Henriksens tropper er fredag den 28. august ude mod Skive.

Kampfakta:

AC Horsens – Silkeborg IF 2-0 (1 – 0)

29. 1-0 Andre Bjerregaard

56. 2-0 Mathias Nielsen

 

AC Horsens:

Nicklas Dannevang

Frederik Møller, Jacob Berthelsen, Bubacarr Sanneh, Thomas Kortegaard

Mathias Nielsen, Mikkel Jespersen, Joseph Mensah, Jeppe Mehl

Andre Bjerregaard, Kjartan Henry Finnbogason

 

Udskiftninger:

73. Mikkel Jespersen ud, Martin Lund ind

82. Andre Bjerregaard ud, Aleksandar Stankov ind

89. Joseph Mensah ud, Malthe Boesen ind

 

FC Roskilde:

Thomas Nørgaard

Thorbjørn Holst, Dennis Flinta, Nicolaj Ritter, Tobias Salquist

Christian Sørensen, Martin Thomsen, Emil Scheel, Mikkel Vendelbo

Andreas Albers, Jeppe Illum

 

Udskiftninger:

45. Jeppe Illum ud, Adeola Runsewe ind

60. Christian Sørensen ud, Marcus Solberg ind

79. Emil Scheel ud, Jens Martin Gammelby ind

 

Man of the match: Andre Bjerregaard

Dommer:

Mads Kristoffer Kristoffersen

Tilskuertal:

1.278 på CASA Arena

Foto: badenfoto.dk