Svar fra Jesper Hansen – del 1


22. juni 2011

AC Horsens gav tidligere på måneden fans og andre med interesse mulighed for at stille spørgsmål til sportsdirektør Jesper Hansen og der kom mange interessante spørgsmål.

Her kan du læse første del af interviewet:

En 12. og sidsteplads i forårssæsonen. Er du også skuffet over denne triste kendsgerning om ACH og hvad ser du som de primære forklaringer på nedturen?

Jan C. Løvbjerg

Svar fra Jesper Hansen: Vi blev vist næstsidst set over foråret, men det er heller ikke godt nok. Det altoverskyggende var vores mange skader og vi havde på et tidspunkt 10 spillere på skadeslisten. Det satte sine spor på vores præstationer. Derudover blev det et meget taktisk præget forår for de syv-otte hold, der var en del af nedrykningsstriden og vi havde problemer med at omsætte chancerne til mål. Banernes beskaffenhed var heller ikke en fordel for os og sammenholdt med de andre ting, så er det årsagerne til, at vi ikke kunne leve op til efterårets flotte spil.

I flere medier har jeg bemærket at mange europæiske klubber er officielt tilmeldt U-21 EM med deres sportslige section, herunder scouts, trænere mv. De fleste danske superligaklubber og nogle 1. divisionsklubber deltager også. Der mangler næsten kun AC Horsens, hvorfor det? Det må da kunne give en masse kontakter og man lærer folk bag klubberne at kende. Vil det ikke kunne være med til at promovere AC Horsens overfor nogle af disse klubber i en evt. købs/salgssituation?

Jørgen Thomsen

Svar fra Jesper Hansen: Jeg har været rundt på rigtig mange stadions for at se fodbold på flere niveauer og jeg har selvfølgelig også set kampe ved U-21 EM. Jeg har indtil videre set syv kampe live og et par stykker på tv, så AC Horsens har bestemt været repræsenteret. I forhold til vores trænere, så har de været på ferie efter en lang sæson og det er en bevidst prioritering fra klubbens side. Ved U-21 EM vil der selvfølgelig være interessante spillere for AC Horsens, men der vil også være spillere, som vi ikke kan komme i nærheden af og her tænker jeg blandt andet på spillere fra England og Spanien. Under slutrunden talte jeg med mange kolleger, agenter og scouts.

 

Hvad kom der ud af din tur til Brasilien mht. kontakter og nye spillere?

Jørgen Thomsen

Svar fra Jesper Hansen: Jeg havde en lærerig tur, hvor jeg fik et rigtig godt indtryk af agentverdenen og klubkulturen i Brasilien. Jeg tog derover for at finde forstærkninger, unge spillere og etablere klubkontakt. Vi skrev efterfølgende kontrakt med en ung brasilianer og vi kunne også have lavet en samarbejdsaftale med en klub, som vi valgte ikke at tiltræde. Jeg var derovre i foråret, hvor vi rykkede ned om sommeren og økonomisk hang det ikke sammen. Der er også flere udfordringer ved at hente spillere og samarbejde med klubber i Brasilien og det handler blandt andet om sprogbarriere og økonomi. De taler næsten ikke engelsk og det er meget dyrt at rejse frem og tilbage. Forskellen fra dengang og i dag er, at trupperne er skåret væsentligt ned og sammenholdt med omkostningerne, så har vi vurderet, at det er for tungt økonomisk og ressourcemæssigt, men vi har fået en viden, som vi kan bruge fremadrettet.

 

Hvilken slags spillere af den offensive karakter er vi ude at kigge efter? Og er AC villig til at punge ud for den rigtige eller er vi på discountindkøb som vi har gjort (i mine øjne alt for tit). Vi snakker tit om, vi laver for lidt mål og måske det kunne hænge sammen med at vi ikke har været villige til at betale for en spiller i den øverste klasse af, hvad AC kan trække. Vi er en del fans der venter i spænding på og se hvad der sker her til sommer.
Krølben

Svar fra Jesper Hansen: Vi har nogle spændende spillere og jeg kan i hvert fald ikke nikke genkendende til nogen discountindkøb. Det gælder om at finde spillere, der har niveau til at gøre en forskel og der synes jeg, at vi har lavet nogle gode handler. Alle klubber er på jagt efter en angriber i øjeblikket og der er klubber både under og over os. Vi vil finde spillere, der skal være med til at lukke hullet op til klubberne over os. Man skal også huske på, at vi rykkede ned og blev sat tilbage rent sportsligt, men vi tacklede det godt og holdt fast i en god stamme. Den stamme supplerede vi så med stærke spillere sidste sommer og senest har vi her i vinter hentet Alexander Juel Andersen og Søren Jensen samt købt Jeppe Mehl.  Økonomien skal hænge sammen og der har de fleste klubber en udfordring. Vi kan ikke bare købe spillere hele tiden, men som udgangspunkt er vi klar til at købe den rigtige spiller.