Svar fra Jesper Hansen - del 1


25. december 2011

AC Horsens har opfordret fans og andre med interesse for klubben til at stille spørgsmål til sportsdirektør Jesper Hansen og mange har valgt at præge interviewet. Her kan du læse del 1:

Først og fremmest tillykke med den flotte placering her i efteråret.. :). Der har været meget fokus på at få flere tilskuere til hjemmekampene, men I har ikke nået jeres mål på de omkring 6000 i gennemsnit. Hvad vil i gøre i foråret for at få flere på lægterne? Kunne i evt. overveje at lave rabatter til jeres samarbejdsklubber på årskort eller måske lave studierabatter til de studerende for at få de unge til at komme?

Nick

Svar: Vores samarbejdsklubber får rabat på sæsonkort og vi har allerede særlige priser for studerende, så de forslag kører allerede nu. Det er en lang proces at øge tilskuertallet, men det har vi heldigvis gjort, så vi i denne sæson har haft 5.044 tilskuere i gennemsnit på CASA Arena Horsens. Men vi har en ambition om at komme op på 6.000 i gennemsnit og det skal blandt andet ske via events og tematisering af kampene. Der er stor fokus på at øge tilskuertallene i Divisionsforeningen, hvor alle arbejder hen mod at fylde stadions og det gør vi selvfølgelig også.

 

I forbindelse med den gule tråd I har haft kørende i lidt tid, vil jeg spørge, om vi snart kan forvente at se et par nye Horsensianere på superliga holdet? Og hvordan går det med talentudviklingen i klubben?

Jonas

Svar: ”Den gule tråd” har kørt i nogle år efterhånden, så det er jo ikke alle vores spillere, der har været igennem det forløb. De spillere, der bliver U-17 spillere næste gang har været igennem ”den gule tråd” og vi forventer os meget af talenterne, men det er et langt, sejt træk og det er svært at komme igennem nåleøjet til Superliga-truppen. Men vi både håber og tror, at flere talenter fremover vil finde vej til Superliga-truppen og Frederik Rønnow er vel det bedste eksempel på, at det kan lade sig gøre. Der er ingen tvivl om, at han bliver superliga-målmand på et tidspunkt.

 

Kunne man forestille sig, hvis der bliver tale om et salg af Gilberto Macena, at man ville få nogle klausuler med i kontrakten om, at der ville falde en eller anden procentdel af til AC, hvis de inden for en periode solgte ham videre, eller en tilbagekøbs- eller leje klausul, hvis det skulle ske, at han kun kom til at sidde på bænken. Har man evt. ved ovenstående så planer om at få en anden angriber med nogenlunde samme kvaliteter?

Carsten

Svar: I forhold til kontraktforhandlinger, så er der mange knapper at trykke på og det hele er et spørgsmål om forhandling. Gils alder gør, at han – hvis han bliver solgt - sandsynligvis kommer til en klub, han kan løfte med det samme, men han kan få hurtig succes og det kan selvfølgelig medføre et salg. Derfor er klausuler med i vores overvejelser, men det kræver jo, at flere parter kan blive enige om det. Hvis Gil bliver solgt, så skal vi have en kompetent afløser ind i stedet for, for det er vigtigt med angribere, der scorer mål og afgør kampe. 

 

Martin Retov har mig bekendt kontraktudløb til sommer 2012. Hvorvidt har du/I planer om eventuelt kontraktforlængelse med ham? (som jeg i øvrigt syntes vil være til stor gavn for AC). Hvor lang tid har i kontrakt med Ken Fagerberg som tiltræder klubben fra nytår?

Bjarne Bent

Svar: Vi er i dialog med Martin Retov om en forlængelse af kontrakten. Han kom til klubben med stor rutine, han har prøvet mange forskellige ting og han er faldet godt til i AC Horsens. Han har været en god spiller for os, han har til fulde levet op til vores forventninger og han har været med til at præge os i den rigtige retning. Med hensyn til Ken Fagerberg, så har han kontrakt frem til 31. december 2013. 

 

Hvor højt vægter I sportslig succes i forhold til økonomisk succes? Jeg er klar over, at alle ønsker en god balancegang mellem en god økonomi og sportslige resultater, men det er vel klart for alle, at Horsens vil ende lavt i tabellen, hvis spillere som Martin Spelmann og Gilberto bliver solgt.

Louis

Svar: Hvis vi sælger nogle af vores profiler, så skal vi være dygtige til at hente afløsere, så vores gode udvikling gennem flere år fortsætter, men ingen er uundværlige. Vi kan også løbe ind i skader og det er vores opgave at have afløserne klar. Men det er selvfølgelig en balancegang, for vi har haft udfordringer med vores økonomi. Vores bestyrelse har ikke vaklet trods nedrykningen og jeg er meget tilfreds med den linje, som har sikret os en succesfuld tilbagevenden i Superligaen. Vi konkurrerer mod klubber, der har flere penge og bedre muligheder end os, men vi har blandt andet styrket vores salgsafdeling og vi har en forventning om at kunne skabe balance i økonomien indenfor en overskuelig fremtid.

Foto: badenfoto.dk