Svar fra Jesper Hansen – del 2


27. juni 2011

AC Horsens gav tidligere på måneden fans og andre med interesse mulighed for at stille spørgsmål til sportsdirektør Jesper Hansen og der kom mange interessante spørgsmål.

Her kan du læse anden del af interviewet:

Burde Casper Johansen ikke have haft flere chancer inden han blev skippet?
Jørgen Thomsen

Svar fra Jesper Hansen: Casper Johansen er en af vores egne spillere og han har spillet under trænere som Kent Nielsen, Henrik Jensen, Peder Knudsen og Johnny Mølby. Mange forskellige øjne har kigget på ham og han formåede ikke at tilspille sig en startplads. Han havde ikke udsigt til fast spilletid i AC Horsens og derfor indledte vi en dialog med ham om lejemålet i Kolding FC og ophævelsen af hans kontrakt. Det var den rigtige løsninng for alle parter og nu har han fået gang i karrieren et andet sted. Jeg vil også gerne understrege, at chancer ikke er noget man får, men noget man tager. Det gælder både spillere fra egne rækker og de spillere, der kommer fra andre klubber.

Kunne du finde på at sælge Gilberto Macena uden at have en ligeså kvalificeret afløser?
Jørgen Thomsen

Svar fra Jesper Hansen: Som udgangspunkt er køb og salg del af forretningen i AC Horsens og det er ikke kun mig, der træffer beslutning om et salg af Gilberto Macena. Vi sælger forhåbentlig aldrig en spiller uden at have en kvalificeret afløser, men der kan opstå en situation, hvor vi må løbe en sportslig risiko pga. et økonomisk attraktivt tilbud. Silkeborg IF løb en risiko ved at sælge Jim Larsen kort før forårssæsonen gik i gang og det var et godt salg. Efterfølgende fik Silkeborg IF også en flot placering i turneringen. Randers FC lavede også et flot salg af Yura Movsisyan, men rykkede ned. Begge salg var rigtige for de pågældende klubber, men medier, fans mv. vil ofte sætte spørgsmålstegn ved klubbernes ageren.

Kan vi regne med, der bliver købt en kvalificeret angriber som makker til Gilberto inden den nye sæson eller sætter man stadig sin lid til Kebe, som der blev meldt ud før forårssæsonen? Kunne en spiller som Jesper Lange i så fald være en mulighed?
Jørgen Thomsen

Svar fra Jesper Hansen: Vi har meldt ud, at vi gerne vil finde en angriber i dette transfervindue, men det betyder bestemt ikke, at vi ikke har tillid til Alioune Kebe. Han har været skadet i halvandet år og der kan komme følgeskader, men han er bestemt en spændende angriber, hvis han kommer op på samme niveau igen. Vi vurderer mulighederne, men jeg vil ikke kommentere på Jesper Lange eller andre enkeltnavne.

Hvor tæt er du på at have fundet en ny assistenttræner?
Jørgen Thomsen

Svar fra Jesper Hansen: Vi havde en dialog med Mads Rieper mod slutningen af sæsonen og han besluttede sig desværre for at stoppe i AC Horsens. Vi har haft en snak om, hvad der skal ske og det er vigtigt at inddrage trænerteamet, så vi finder den rigtige profil. Forhåbentlig kan vi forholdsvist hurtigt finde en afløser for Mads Rieper, men vi er ikke pressede. Trænerteamet fungerer i princippet fint, men vi vil gerne have en ekstra ressource ind.

På baggrund af sidste sæson, som jeg mener er klart godkendt bortset fra de sidste 2 kampe, mener jeg der kun melder sig et stort spørgsmål – hvordan får vi bare lidt mere gang i målene i den ”rigtige ende”. Hvis forreste kæde havde holdt standard havde vi haft en del flere point med egentlig blot nogle få scoringer.
Hvordan med Kebe, kan han løfte?
Carsten Tackmann

Svar fra Jesper Hansen: Der har været megen fokus på vores manglende mål her i foråret og det er fuldt forståeligt, men der skal mere end to gode angribere til at udgøre et superligahold. Målene må også meget gerne komme fra andre spillere. Vi vil gerne tilbage til spillet fra efteråret, hvor vi spillede flot, offensivt fodbold og kreerede en masse chancer. Vi havde mange skader i den forgangne sæson, men spillerne er ved at være klar igen, vi har tre nye spillere på træningsbanen og vi vil gerne supplere med en angriber. Det skulle gerne medvirke til, at vi scorer flere mål. I forhold til Alioune Kebe, så glæder vi os over, at han er skadesfri, men han har været ude længe og han skal føres langsomt frem. Hvis han kommer tilbage på sit gamle niveau, så bliver han en gevinst for os.

Der er et par ganske gode angribere i såvel Esbjerg som Randers som jeg syntes det er synd at sende ned i 1. division – Jesper Lange, Frank Kristensen. Hvor ligger jeres prioriteter for sæsonen?`
Carsten Tackmann

Svar fra Jesper Hansen: Vores prioritet er at tilknytte en angriber, der har niveau til at hjælpe holdet og hvis man kigger på Jesper Lange og Frank Kristensen, så er det to vidt forskellige typer. Vi har en ønskeliste med angribere, der kan forstærke AC Horsens, men navnene kan vi selvfølgelig ikke kommentere på.

Foto: badenfoto.dk