Svar fra Jesper Hansen - del 2


27. december 2011

AC Horsens har opfordret fans og andre med interesse for klubben til at stille spørgsmål til sportsdirektør Jesper Hansen og mange har valgt at præge interviewet. Her kan du læse anden og sidste del:

Forventer du det kommende målmandskifte kommer til at koste point i tabellen til foråret?

Jacob

Svar: Nej, det gør jeg ikke. Søren Jochumsen har været en rigtig god målmand for AC Horsens i mange år og det er svært at hente den rutine ind i truppen, men vi har to andre målmænd, der på hver deres måde bidrager med kvalitet. Frederik Rønnow og Robert Veselovsky har kompetencer, der på nogle områder er bedre end Søren Jochumsens, mens han er bedre på andre områder.  Under alle omstændigheder bliver det spændende at følge den tvekamp i opstarten og der vil selvfølgelig være ekstra fokus på den målmand, der skal efterfølge Søren Jochumsen. Søren Jochumsen har reddet point for os, men han har også leveret knap så overbevisende præstationer og sådan vil det også være med hans afløser. Frederik Rønnow er noget længere foran Søren Jochumsen, da han var på Frederiks alder og han har trænet med Superliga-truppen gennem længere tid. En anden markant forskel er, at Søren Jochumsen debuterede i 2. division, mens Frederik Rønnow kan få sin turneringsdebut i Superligaen. Robert Veselovsky  er en reaktionsstærk målmand, der tidligere har bevist sine evner i Superligaen og vi får en fantastisk målmandstrio.

 

Horsens har spillet fantastisk i denne sæson indtil nu, og der har været snak om Europa til næste år. Med en semifinaleplads i pokalen, hvor vi møder HB Køge skulle mulighederne være store for at komme i Europa, så spørgsmålet er: Tror du, at vi kan se ”De Gule” i Europa til næste år
  
Casper

Svar: Det håber jeg selvfølgelig på. Vi har stor respekt for HB Køge, der har haft spillet til at få flere point i Superligaen og alt kan ske i pokalkampe, men vi glæder os rigtig meget til de to semifinaler og har en god mulighed for at nå finalen, men det bliver langt fra en walkover.  Hvis vi fortsætter udviklingen og præsterer på et højt niveau i foråret, så kan vi også kvalificere os via placeringen i Superligaen. På vores bedste dage kan vi vinde over alle klubber og hvis det ender med en europæisk deltagelse, så vil det være en milepæl i AC Horsens’ historie og en fantastisk gevinst for Horsens som by. Vi har været den bedste markedsføring for Horsens gennem lang tid og det vil ikke blive mindre, hvis vi kvalificerer os til Europa.

 

Nu hvor vi vinder de ekstra TV-penge, har et muligt salg af Gilberto og en kommende aktieemission i foråret, vil jeg godt vide hvordan du/i vil handle på transfermarkedet. Vil du/I bruge nogle penge i vinterens transfervindue eller vil I gemme nogle penge + penge fra aktieemissionen til at købe en evt. profil til klubben?

Alexander

Svar: Hvis vi sælger Gilberto Macena, så skal vi have en ny angriber ind. Vi har længe haft en dialog om, hvad der skal ske i transfervinduet. Vi er meget tilfredse med vores trup, men der venter os et komprimeret program i foråret og der bliver måske tale om at hente endnu en spiller ud over Robert Veselovsky og Ken Fagerberg. Vi holder øjne og ører åbne, og er klar til at slå til, hvis vi får mulighed for at hente en dygtig spiller, for vi vil gerne blive bedre hele tiden. Nogle gange får man mulighed for at hente et stort navn som Martin Retov og nogle gange får man mulighed for at hente en spiller som Jeppe Mehl, der ikke har så stort et navn som Martin Retov, men som har potentialet til at blive en Superliga-profil qua sit store potentiale.

 

Hvad siger du til at, der kun blev plads til en AC-spiller på ligalandsholdet? Når der er 3 spillere fra 1 division og hele 7 spillere fra FCN.

Martin

Svar: Udtagelsen til Ligalandsholdet bærer præg af, at man har ønsket boldfaste spillere, der kender landsholdets system og det må man respektere. Men der er en landstræner i os alle og vi har alle en mening om udtagelsen. Tidligere har det været et af kriterierne, at man skulle præstere på sit klubhold for at være med på landsholdet, men det har ikke været opfyldt for alle spillere denne gang. Respekt til Morten Olsen for at holde fast i sit koncept, men vi havde selvfølgelig gerne set flere AC-spillere i truppen.

 

Det var velfortjent med en ligalandsholdsplads til Martin Spelmann, men vi burde efter min mening være repræsenteret med flere.  Hvilke AC-spillere synes du burde være i betragtning til ligalandsholdet?

Thomas

Svar: Vi har som hold leveret et rigtig godt efterår, men enkelte spillere har selvfølgelig stukket snuden frem. Martin Spelmann er fortjent blevet udtaget, men jeg synes også, at Morten Rasmussen har været rigtig stærk og Jeppe Mehl vil passe godt ind i Ligalandsholdets spillestil.

 

Hvor meget betyder økonomien for en klub som AC Horsens, der har en målsætning om at etablere sig som midterhold i Superligaen?

Niels

Svar: Økonomien spiller en helt afgørende rolle i topfodbold. Der er blandt andet konkurrence om spillere, sponsorer og faciliteter, og økonomien er drivkraften. Det kræver en rigtig god ledelse at styre en fodboldklub, for det er ofte sort eller hvidt. Tre sejre i træk får alt til at virke fantastisk og tre nederlag i træk får det hele til at se skidt ud. Man er nødt til at bevare begge ben på jorden og holde fast i de mål, der er opstillet, og det har vi i al beskedenhed været dygtige til. Vi har været gode til at dyrke kontinuiteten og vores økonomi løftes hele tiden. De etablerede klubber har også haft det svært i finanskrisen og det har blandt andet betydet, at de ”små” hold rykker tættere på de ”store”. Vi har haft en dyr periode siden nedrykningen og det har kostet mange penge at fastholde Superliga-niveauet, hvilket har tæret på egenkapitalen. Derfor er vi sandsynligvis nødt til at søsætte en aktieemission for at styrke økonomien og vi håber selvfølgelig, at vores fantastiske sammenhold i Horsens og vores store bidrag til at markedsføre byen giver udslag i en succesfuld aktieemission.

Foto: badenfoto.dk