Sydbank Pokalen: ”De gule” er i kvartfinalen


6. november 2019

AC Horsens vandt med 3-0 over Fremad Amager onsdag aften, og dermed er ”de gule” klar til kvartfinaleopgøret mod Silkeborg IF.

Det blåklædte hjemmehold bød AC Horsens op til dans i 1. halvleg, hvor Samson Lyede kom frem til et par muligheder, og i den anden ende kom både Ayo Simon Okosun og Louka Prip frem til kvalificerede afslutninger, men uden at få netmaskerne til at blafre. Det kunne Alexander Ludwig til gengæld en god håndfuld minutter før pausen. Louka Prip sendte et frispark ind foran mål, og Ayo Simon Okosun nåede først på den. Han headede bolden tæt under mål, og det voldte problemer for Sebastian John, hvorefter Alexander Ludwig kunne sende bolden over stregen.

AC Horsens dominerede efter pausen, og hjemmeholdet havde svært ved at producere chancer. Til gengæld fik både Peter Therkildsen og Ayo Simon Okosun mulighed for at øge føringen, da de begge modtog en fin aflevering i feltet.

I det 58. minut faldt 2-0 målet, og det var brandvarme Louka Prip, der scorede for tredje gang i træk, og det var selvfølgelig endnu et kanonmål. Han trak ind i banen fra højre side og huggede den i det lange hjørne.

Peter Therkildsen lukkede reelt kampen i det 74. minut, og det var på forarbejde af Louka Prip og Rune Frantsen. Prip tog en fin tur på højrekanten og fandt Frantsen i feltet. Han serverede bolden for Therkildsen, der huggede den i kassen. Tre minutter senere var Sebastian Avanzini tæt på at sende bolden mellem benene på målmanden, men han slap med skrækken.

AC Horsens’ U19-spiller Jacob Kongsmark kom ind i det 82. minut og fik debut.

Pokalkvartfinalen mod Silkeborg IF spilles på CASA Arena Horsens i begyndelsen af marts.

Her kan du læse, hvad Horsens Folkeblad har skrevet om dagens pokalopgør.

AC Horsens skal i kamp igen allerede lørdag den 9. november klokken 16.00, når Silkeborg IF kommer til Horsens. Klik her for at købe billetter til den kamp.

Fremad Amager – AC Horsens (0-1) 0-3
0-1 Alexander Ludwig (38.)
0-2 Louka Prip (57.)
0-3 Peter Therkildsen (74.)

AC Horsens: Delac, Masovic, Ludwig, Kiilerich, Linnet, Prip (Avanzini, 75.), Jacobsen, Therkildsen (Kongsmark, 82.), Thorsen, Okosun, Frantsen (Præst, 90.).

Fremad Amager: John, Stanic, Cavnic, Vatnsdal, Rasheed (Larsen, 73.), Lange, Toku (Winther, 65.), Bay, Atchou (Blummel, 65.), Rabel, Lyede.

Tilskuere: 2.019

Dommer: Anders Poulsen