Takyi og Nworuh på pletten mod OB


10. marts 2013

AC Horsens var det bedste hold på CASA Arena Horsens her til eftermiddag, og ”De Gule” vandt fortjent med 2-0. Charles Takyi krydrede sin hjemmebanedebut med 1-0 målet i det niende minut, og Jude Nworuh lukkede kampen efter pausen.

Det var også hjemmeholdet, der kom bedst ud af starthullerne, og i det syvende minut havde Jude Nworuh kampens første afslutning. To minutter senere spillede Charles Takyi sig ind i de gule hjerter, da han scorede til 1-0 efter en soloopvisning, der fik OB-spillerne til at ligne stribede kegler. Han driblede forbi flere OB-spillere og lagde bolden ind bag Jesper Christiansen. Målet gav hjemmeholdet mod på mere og under et minut senere kanonerede Jude Nworuh bolden over kassen fra kanten af feltet.

Det lykkedes at passere Jesper Christiansen endnu engang efter et kvarters spil, men Morten Rasmussens hovedstødsmål blev annulleret på grund af offside. OB viste sjældent tænder i 1. halvleg, men Frederik Rønnow måtte hive en klasseredning ud af ærmet efter knap en halv times spil. Bashkim Kadrii var på spil foran feltet, og han fandt Emil Larsen inde i feltet. Larsen trykkede af, og Frederik Rønnow måtte fiste bolden over med det yderste af handskerne.

Seks minutter senere blev Jude Nworuh nedlagt i feltet, og han burde have haft straffespark, men dommerens fløjte forblev desværre tavs. AC Horsens’ hurtige nigerianer var på spil igen kort før pausen, da han satte et par OB-spillere og forsøgte at score i det lange hjørne, men bolden strøg desværre forbi.

Det begyndte lidt rodet efter pausen, og det var OB, der kom frem til de første par chancer. Først da Marcus Pedersen headede bolden lige i handskerne på Frederik Rønnow efter en times spil, og to minutter senere måtte AC-keeperen på hårdere arbejde for at forhindre Bashkim Kadriis afslutning i at ryge i kassen ved forreste stang.

Lasse Kryger var kun en super redning fra Jesper Christiansen fra at lukke kampen i det 69. minut, da han forsøgte at snitte Martin Retovs frispark i kassen.

Fem minutter senere kom det forløsende 2-0 mål efter flot spil i højre side. Alexander Juel Andersen fandt Martin Spelmann, der nåede at dreje indlægget ind til Jude Nworuh, inden bolden strøg ud over baglinjen, og Jude Nworuh kvitterede ved at smække bolden op i nettaget.

AC Horsens havde ikke problemer med at køre sejren hjem, og dermed blev det en fantastisk start på CASA Arena Horsens her i foråret.

Matchfacts:

AC Horsens – OB 2-0 (1-0)

1-0 Charles Takyi (9.)

2-0 Jude Nworuh (74.)

AC Horsens:

Frederik Rønnow

Alexander Juel Andersen, Morten Rasmussen, Mads Agesen, Steffen Kielstrup

Janus Drachmann, Martin Retov, Martin Spelmann, Jeppe Mehl

Charles Takyi, Jude Nworuh

Indskiftninger, AC Horsens:

65. Lasse Kryger (Jeppe Mehl)

88. André Bjerregaard (Charles Takyi)

90. Henrik Toft (Jude Nworuh)

Advarsler, AC Horsens:

57. Steffen Kielstrup

61. Morten Rasmussen

OB:

Jesper Christiansen

Espen Ruud, Anders Møller Christensen, Daniel Høegh, Bashkim Kadrii

Cedric N’Koum, Michael Silberbauer, Krisztian Cadocz, Emil Larsen

Darko Bodul, Marcus Pedersen

Indskiftninger, OB:

46. Timmi Johansen (Cedric N’Koum)

77. David Löfquist (Darko Bodul)

86. Kasper Larsen (Daniel Høegh)

Advarsler, OB:

15. Cedric N’Koum

89. Marcus Pedersen

Tilskuere:

2.365

Man of the match:

Charles Takyi

Dommer:

Anders Poulsen

Foto: badenfoto.dk