To Pohl-kasser i fantastisk comeback


4. oktober 2020

I onsdags kvalificerede FC Midtjylland sig til Champions League for første gang i klubbens historie, og i dag gæstede midtjyderne CASA Arena Horsens, men det blev en hård oplevelse for Brian Priskes tropper, der måtte se en 2-0 føring blive forvandlet til 2-2.

Gæsterne lagde et tungt pres på de gule værter i kampens indledning, men AC Horsens arbejdede sig stille og roligt ind i kampen. Efter et kvarters spil satte Buus, Pohl, Hansson, Prip og Lumb et godt angreb op, og Prip var meget tæt på at ramme Tengstedt i feltet.

Fem minutter senere burde værterne have bragt sig foran, da FC Midtjylland mistede bolden foran eget felt. Bjarke Jacobsen udnyttede det til at spille Hallur Hansson i dybden, men han missede det store tilbud på Jesper Hansen, der gav en retur til Tengstedt, der trykkede af, men James blokerede i feltet.

I den anden ende viste gæsterne klassen i det 23. minut, da Pione Sisto fandt Anders Dreyer med en bold i dybden, og Dreyer sparkede bolden i kassen. To minutter senere fik Brumado en kæmpe chance tæt under mål, men Matej Delac – der igen spillede en fremragende kamp - pillede pynten af ham.

Jannik Pohl fik en fin mulighed efter en halv times spil, da Michael Lumb fandt ham med et godt indlæg, men han headede for meget nedad. Tre minutter senere var den gule defensiv ikke opmærksom på en dyb bold, der blev opsnappet af Anders Dreyer, og han serverede den for Brumado, der udplacerede Matej Delac.

Blot to minutter senere reducerede Jannik Pohl, da han modtog et perfekt indlæg fra Casper Tengstedt, og Pohl udlignede lige inden pausen på et straffespark begået mod Bjarke Jacobsen. Pohl valgte at skyde til højre for sig selv, og Jesper Hansen valgte den forkerte side.

Der skulle også blive brug for Matej Delac 10 minutter inde i 2. halvleg, da han mesterligt reddede et skud fra Anders Dreyer, og den kroatiske keeper måtte have hjælp fra Jannik Pohl, da Dion Cools forsøgte sig med et hovedstød. Pohl afværgede forsøget ved at heade bolden på overliggeren og ud i spil igen.

AC Horsens havde også chancer til at afgøre kampen, og Louka Prip var tæt på at kunne smykke sig med titlen som matchvinder i det 76. minut. Angrebet blev flot sat op i venstre side af Bjarke Jacobsen, Jannik Pohl og Lirim Qamili, der fandt Michael Lumb i et overlap. Lumb sendte bolden fladt ind til Prip, der med en modstander på ryggen vendte rundt og afsluttede. Jesper Hansen måtte give en retur, der desværre blev clearet. To minutter senere var der skydetelt med afslutninger fra blandt andre Jonas Thorsen og Lirim Qamili, men der faldt ikke flere mål på CASA Arena Horsens.

Det var en forrygende fodboldkamp, og ”de gule” viste fremragende moral ved at hente 2-0 føringen.

AC Horsens – FC Midtjylland 2-2 (2-2)
0-1 Anders Dreyer (23.)
0-2 Junior Brumado (33.)
1-2 Jannik Pohl (35.)
2-2 Jannik Pohl (45.)

AC Horsens: Delac, Buus (Nymann, 72.), Kiilerich, Ludwig, Lumb, Prip (Gemmer, 84.), Jacobsen, Thorsen, Tengstedt (Qamili, 71.), Hansson (Frantsen, 90.), Pohl (Riisgaard Jensen, 85.).

FC Midtjylland: Hansen, Cools, James, Scholz (Larsen, 77.), Paulinho, Cajuste, Evander (Kaba, 77.), Kraev (Anderson, 60.), Sisto (Mabil, 59.), Dreyer, Brumado.

Advarsel, AC Horsens: Ludwig (45.), Pohl (56.), Riisgaard Jensen (89.)

Advarsel, FC Midtjylland: Brumado (73.)

Man of the match: Jannik Pohl

Dommer: Peter Kjærsgaard

Du kan finde statistik om kampen på superliga.dk.