To røde kort i højdramatisk træningskamp


1. februar 2020

AC Horsens mødte Kristiansund BK fra Norge på træningslejren i Gran Canaria, og der var drama for alle pengene i kampen, der sluttede med en 2-1 sejr til nordmændene.

Manager Bo Henriksen havde rystet posen gevaldigt i forhold til gårsdagens træningskamp mod Brann Bergen, og der var således ingen gengangere i startopstillingen.

Nordmændene spillede alt for voldsomt, og det bar kampen præg af allerede i 1. halvleg, hvor der blev uddelt grimme tacklinger, og Oliver Drost blev blandt andet slagtet. Kristiansund-spillerne gik langt over stregen, og det eskalerede i 2. halvleg, da Erhan Masovic midt på banen blev nedlagt med en hensynsløs tofodstackling, hvor han kunne have brækket begge ben, hvis han ikke havde hoppet.

Der blev også uddelt et rødt kort til en af de norske spillere, der trådte over bolden og ned på Jonas Gemmers ankel med vilje. Det udløste hans andet gule kort, men var klokkeklart til direkte rødt.

Bjarke Jacobsen fik en albue i hovedet og hans flækkede øjenbryn blev syet sammen på det lokale sygehus.

AC Horsens-spillerne skal have ros for at rykke sammen i bussen og levere en godkendt arbejdsindsats, og der blev skabt fint med chancer i specielt de sidste 20 minutter. James Gomez leverede en fantastisk præstation og var rigtig dygtig med bolden, og Jeppe Kjær får ros for sit arbejdsraseri og evnen til at skabe det uventede.

Nicolai Brock-Madsen reducerede for AC Horsens. Mathias Madsens indlæg landede ved bageste stang, hvor Jonas Thorsen testede keeperen, der kun kunne halvklare, og Brock-Madsen var over riposten og headede bolden i kassen.

Bjarke Jacobsen har heldigvis ikke fået hjernerystelse, og det er et mirakel, at AC Horsens slap ud af opgøret uden skader.

AC Horsens: Lansing, Frantsen (Brock-Madsen, 46.), Jensen, Gomez, Madsen (Kortegaard, 87.), Kjær (Thorsen, 65.), Jacobsen (Hansson, 65.), Gemmer, Præst, Therkildsen, Drost (Masovic, 65.).

Foto: Michael Just