Tredje turneringssejr i træk for De Gule


29. august 2015

Fredag aften vandt AC Horsens med 2-0 over sidste sæsons mareridtsmodstander fra Skive. Dermed er De Gule oppe på 4 sejre i træk med sejren i pokalturneringen.

Hele kampen igennem lignede det 3 point til AC Horsens. Skive kom ikke på noget tidspunkt frem til reelle chancer, og målmand Nicklas Dannevang havde da heller ingen rigtige redninger kampen igennem.

De første minutter af kampen var meget lige, men stille og roligt fik De Gule overtaget mere og mere. Den første gode chance tilfaldt da også AC Horsens’ Thomas Kortegaard. Han hamrede til bolden på kanten af feltet, men den suste få centimeter forbi stolpen.

Skive IK havde ikke meget at komme med i den først del af kampen. En enkel lille chance blev det dog til efter 17 minutter, da SIK’s Thiago Pinto Borges forsøgte sig med et saksespark, der dog aldrig blev farligt.

Farligt blev det dog i den anden ende, hvor De Gule pressede mere og mere på. Det gav pote, da anfører Mathias Nielsen forsøgte sig med et indlæg fra venstre side af banen. Bolden ramte SIK’s Jacob Andersen, som fejlagtigt sendte den i eget net. Tyve minutter spillet, og AC Horsens var foran 1-0.

To minutter senere var det meget tæt på igen. Bolden landede hos Kjartan Finnbogason i feltet, som sendte den i nettet, men desværre blev Kjartan dømt offside i den situation.

AC Horsens pressede godt på resten af 1. halvleg, og SIK var tydeligt rystede. Skive fik dog deres største chance efter 39 minutters spil. Målmand Nicklas Dannevang var langt ude af sit mål for at cleare bolden, men stødte ind i forsvarsspiller Bubacarr Sanneh. Bolden røg ud i siden til en SIK spiller, som forsøgte sig fra en skarp vinkel, men den endte i sidenettet, og AC Horsens kan gå til pause med en føring på 1-0.

Presset fra De Gule fortsatte i 2. halvleg. Der gik da heller ikke lang tid, før AC Horsens fik endnu en chance. En storspillende Joseph Mensah lagde bolden fint indover til Kjartan Finnbogason, som headede den i mål. Godt 50 minutter spillet og AC Horsens var nu foran med 2-0.

Skive var en skygge af sig selv efter målet, og kom slet ikke frem til noget. Efter omkring 65 minutter blev spillet stoppet. Ayinde Lawal fra Skive var involveret i en tackling, og blev liggende på banen meget længe, før en båre kom på banen. Lawal blev båret direkte i omklædningsrummet, og efterfølgende kørt på hospitalet. Først i kampens 73. minut blev spillet sat i gang igen.

De efterfølgende 10 minutter var chancefattige, hvor ingen af holdene kom frem til noget nævneværdigt. SIK formåede dog at få lagt pres på AC Horsens de sidste minutter af kampen, og efter 86 minutters spil, fik Skive deres største chance i kampen. Efter et hjørnespark ramte bolden en SIK spiller, som kun lige akkurat headede den forbi mål.

SIK pressede på de sidste minutter for at få noget med fra kampen, men selv med 7 minutters tillægstid, var det ikke nok for Skive mandskabet. AC Horsens vinder kampen fortjent med 2-0.

Kampfakta:

Mål:
20. min selvmål Jacob Andersen
53. min Kjartan Finnbogason

Advarsler:
Skive: John Dyring, Mikael Uhre
Horsens: Mikkel Jespersen

Udskiftninger:
Skive:
Ayinde Lawal ind - Mikkel Frankoch ud
Ruben Nygaard ind - Thiago Pinto Borges ud
Mikael Uhre ind - Ayinde Lawal ud

Horsens:
Mikkel Jespersen ud – Martin Lund ind
Kjartan Finnbogason ud – Aleksandar Stankov ind
Jeppe Mehl ud – Malthe Boesen ind

Tilskuertal: 764

Foto: badenfoto.dk