U14: ”De gule” sendte FCM ud i pokalmørket


3. maj 2019

AC Horsens spillede sig videre i pokalturneringen med en 2-1 sejr over FC Midtjylland onsdag aften.

FC Midtjylland bragte sig ellers foran efter 11 minutters spil, da de efter et indlæg prikkede bolden i mål. Hjemmeholdets topscorer Julius Voldby sørgede dog hurtigt for balance i regnskabet, da han efter 13 minutter kom først på et udspark fra målmand Mathias Hørdum, og herefter vendte og tog sagen i egen hånd og drev bolden frem, inden han kanonerede bolden op i kort hjørne uden chance for FCM’s målmand.

Begge hold bidrog til en jævnbyrdig kamp, hvor både FCM og U14-drengene skiftedes til at have momentum. Efter 50 minutters spil sendte Mohammed Julius mod hjørneflaget. Julius vandt sin direkte duel mod FCM’s stopper og sendte bolden tilbage til Jonas Kirkel, der med et godt indlæg ramte Victor på bagerste stang som flot headede bolden i mål og dermed afgjorde kampen og sender AC Horsens i semifinalen.

Det var en glad cheftræner, vi tog en snak med efter kampen:

- Jeg er stolt af drengenes udtryk i dag. Vores værdier skinner igennem i hele kampen, og vi ser stærke ud mentalt. Vi er tvunget til at skifte Selius ud allerede efter 10 minutter med rygproblemer, og vi spiller en mand i undertal i 17 ud af 70 minutter på grund af to gule kort. Men vi lader os ikke slå ud og arbejder bare endnu hårdere for hinanden. Ros til drengene for at være omstillingsparate og dem som har været lidt ude, eller kommer ind fra bænken. Alle arbejder igen rigtig hårdt, og jeg vil gerne fremhæve hele truppen, fortæller Anders Wittorff og fortsætter:

- Vi har haft en periode nu med kampe mod AGF, FCM og lørdag venter AaB hjemme klokken 10.45. Det er super fede og lærerige kampe, og vi viser, at vi kan være med og også slå nogle af de bedste hold herhjemme. Det er vi stolte over, men vi arbejder ydmygt videre og stræber hele tiden efter at blive dygtigere individuelt og som hold, lyder det fra Wittorff.

AC Horsens – FC Midtjylland 2-1 (1-1)
11. min 0-1 FCM
13. min 1-1 Julius Voldby (Mathias Hørdum)
50. min 2-1 Victor Kokholm (Jonas Kirkel)