U15: AC Horsens blev puljevinder med 3-1 sejr i Kolding


13. november 2019

Lørdag eftermiddag skulle U15-drengene fra AC Horsens til Kolding IF og spille en afgørende kamp om at blive puljevinder i efteråret.

Det var et hårdtarbejdende Kolding IF-hold, der fra kampens start bød AC Horsens op til dans. De gule talenter fik ikke meget tid på kuglen, da Kolding IF pressede højt på banen. Omvendt forsøgte AC Horsens med hurtig boldomgang at bryde Kolding IF-defensiven op.

Efter 22 minutter lykkes det endelig for U15-drengene at få bolden i netmaskerne efter fine chancer forinden. Kasper Graversen opsamler en clearing fra Kolding IF, Kasper Graversen fører selv bolden frem og rammer Christian Atzen der er søgt ind i lommen af Kolding IF-defensiven. Christian Atzen bliver på sit første touch retvendt og afdribler to Kolding IF-spillere, hvorefter han i bedste Laudrup stil ”chipper” bolden over Kolding IF-bagkæden til Mahdi Aldiwan der afværger sin direkte modstander og koldblodigt sparker bolden forbi Kolding IF-keeperen.

De gule talenter kunne gå til pause med en 0-1 føring og var et skridt tættere på titlen som puljevinder.

Fra indledningen af 2. halvleg fik Kolding IF hurtigt udlignet. Efter et boldtab på midten af Gustav Jørgensen, mistimer Frederik Roslyng sin duel og glider bagefter, og Kolding IF-angriberen kan sparke bolden forbi AC Horsens-keeperen Mathias Hørdum.

De gule talenter skulle nu finde et ekstra gear frem for at hive sejren med tilbage til Horsens, og det gjorde de.

Efter 58 minutter bliver AC Horsens tildelt et frispark 5 meter udenfor Kolding IF-feltet. Jonas Kirkel server en fremragende bold ind i panden på Mahdi Aldiwan, der stanger bolden resolut ind i netmaskerne og er dermed dobbelt målscorer.

Mahdi Aldiwan var dog ikke færdig endnu, 1 minut før lukketid var han igen på spil og slog de endelige søm i kisten, der kunne sikre AC Horsens sejren og titlen som puljevindere. Indskiftede Nikolaj Klausen var tilbage efter en længere skadesperiode og kvitterede på bedste vis med en fremragende assist. Nikolaj Klausen erobrer bolden fra sin venstreback position og slår fra midten af banen en fantastisk bold bag Kolding IF-bagkæden, hvor Mahdi Aldiwan er løbet i en god position på blindsiden af stopperen. Mahdi Aldiwan toucher kuglen en enkelt gang og sparker hårdt og fladt i det korte hjørne og kan derefter tiljubles som hattrick-helt.

- Assistenttræner Frederik van Deurs udtaler efter kampen:

- Stærk præstation af gutterne i dag, 1-3 sejr på udebane mod Kolding IF og derudover også puljevinder. Vi spiller igen i dag en god kamp i perioder, både med og uden bolden. Vi bliver mere og mere aggressive i vores duelspil for hver kamp, hvilket er en sand fornøjelse! Vi er et modbydeligt hold at spille mod pt. målt på fysikken, fortæller Frederik van Deurs.

- Christian Atzen spiller for tiden med sindssyg meget aggressivitet og gå-på-mod, han bliver bedre og bedre og arbejder stenhårdt til både kamp og træning. Mahdi Aldiwan er svær at komme udenom sådan en dag som i dag, han er en stor mundfuld for Kolding IF-stopperen og bruger sin fysik på den helt rigtige måde. I kampens indledning spillede han enkelte gange på for mange touch, men jo længere vi kom ind i kampen – jo klogere så det ud til, at han blev. En fornøjelse at have nogle futurespillere med fra vores U16-trup, der arbejder stenhårdt for holdet. Jonas Kirkel spiller også en god kamp på backen i dag, god i sin kommunikation til sine nærmeste holdkammerater og taber ikke mange dueller 1v1. Så har han en power, der er outstanding, når han udnytter den, hvilket han viste enkelte gange i dag – der bliver han modbydeligt for ethvert hold vi møder, slutter Frederik van Deurs.