U15: AC Horsens havde fortjent point i sæsonens første kamp


12. august 2020

AC Horsens’ U15-talenter skulle lørdag spille den første kamp i U15 Ligaen, og turen gik til Lyngby.

I 1. halvleg var hjemmeholdet Lyngby mest på bolden, allerede 7 minutter inde i opgøret er det også hjemmeholdet, der får netmaskerne til at blafre bag AC Horsens-keeperen Jonathan Villefrance. Efter et hjørnespark hvor AC Horsens ikke får clearet bolden, dumper bolden ned foran Lyngby-spilleren, der kan sparke bolden i nettet.

1-0 målet slår ikke AC Horsens ud, der langsomt skaber flere og flere muligheder på Lyngbys halvdel. Efter 30 minutter bærer det frugt, Victor Kokholm bliver fældet i Lyngby-feltet og bliver korrekt tildelt et straffe, hvilket Zanar Hussein flot eksekverer uden chance for Lyngby-keeperen, der blot kan stå måbende tilbage og hente bolden inde i netmaskerne.

Kort før pausefløjet står AC Horsens dårligt positioneret i defensiven og tillader en Lyngby-spiller at vende og dreje i feltet, hvorefter han spiller en holdkammeret fri, der kan sparke bolden forbi AC Horsens-keeperen for 2. gang i kampen.

I 2. halvleg kommer de gule talenter bragende ud med stor tro på tingene. Efter 44 minutters spil modtager Viktor Kokholm bolden fejlvendt omkring midterlinjen og spiller flot et støttespil på Albert Lodberg, der med den helt rigtige temperatur spiller bolden i bagrum til Søren Grabow, der oversprinter sin direkte modstander og resolut kanonerer bolden ind bag Lyngby-keeperen med det kølige venstreben.

Efter 65 minutter har Zanar Hussein mulighed for at bringe ”de gule” på sejrskurs, han dribler 2 Lyngby-spillere foran feltet og afslutter med højrebenet. Desværre for Zanar Hussein og resten af AC Horsens må han desværre se sin afslutning ramme indersiden af stolpen og gå forbi mål.

Med 9 minutter igen bliver AC Horsens fanget i en omstilling, hvor Lyngby spiller i bagrum på AC Horsens’ bagkæde og må for 3. gang se bolden gå i nettet til slutresultatet 3-2.

- Vi møder i dag et rigtig godt Lyngby-hold, der presser os i store dele af kampen. Dog har vi også momenter i kampen, hvor vi skaber store chancer, og Lyngby må se sig heldige med, at vi ikke scorer flere mål i dag. Vi gør det fremragende i vores presspil i dag, på kuglen mangler vi lidt ro og turde spille med den – lige omkring dette er vi yderst fortrøstningsfulde og har stor tro på, at det nok skal komme. Dejligt at få skudt ligaen i gang, og stor ros til drengene for præstationen i dag. Med lidt held i de afgørende situationer kunne vi have taget alle 3 point med hjem over broen, men vi må også erkende, at Lyngby er et godt hold og har måske lige den sidste kynisme, vi mangler. Nu glæder vi os bare til, at vi allerede skal spille igen næste lørdag, hvor OB kommer på besøg, og der igen skal vises kampe fra højeste ungdomsniveau på CASA Arena Horsens, fortæller U15-assistenttræner Frederik van Deurs.

Lyngby BK – AC Horsens (2-1)
7’ 1-0
30’ 1-1 Zanar Hussein (straffe)
40+1’ 2-1
44’ 2-2 Søren Grabow (Albert Lodberg)
71’ 3-2