U15: ”De gule” fortsætter flot stime


24. september 2019

AC Horsens’ U15-mandskab var søndag middag igen i kamp. Thisted FC havde taget den lange tur sydpå, og de gule talenter var opsatte på at sende dem retur med et nederlag i baggagen. 7. sejr i turneringen skulle jagtes for U15-drengene.

Der var kun spillet 1 minut af kampen, før Thisted FC rørte på sig, det lignede næsten, at AC Horsens var kørt den lange vej, de var slet ikke mødt op til kampen. Emil Rosenberg modtager fejlvendt bolden foran eget mål, et dårligt 1. touch resulterer i, at Thisted FC-spilleren bryder bolden og sender bolden forbi AC Horsens-keeperen Mathias Visgaard.

Herfra sad AC Horsens dog på kampen, først efter to fremragende indøvede hjørnespark, hvor de gule talenter er den sidste skarphed fra at få bolden i nettet.

I åbent spil havde de gule talenter bolden meget uden for alvor at blive farlige. Nikolai Vestergaard får dog en kæmpe mulighed efter 14 minutter, da Emil Rosenberg i en god omstilling finder Nikolai Vestergaard med en veltempereret dyb stikning, Nikolai Vestergaard sparker desværre for AC Horsens midt i målet hvor Thisted FC-keeperen står.

Efter 21 minutter kunne U15-drengene endelig se netmaskerne blafre bag Thisted FC-keeperen. Emil Rosenberg tager midt på Thisteds banehalvdel bolden ned med brystet, finder Victor Kokholm der med hælen spiller Emil Rosenberg i dybden – han scorer uden chance for Thisted FC-keeperen.

Blot 4 minutter efter var Emil Rosenberg igen på spil i feltet hos Thisted FC. Viktor Kokholm fastholder flot bolden på midten af banen, lægger den af til Jonas Kirkel, der første gang spiller bolden dybt med venstrebenet. Emil Rosenberg har taget et dybt løb fra sin centrale midtbane og afværger de to Thisted FC-stoppere og kan sikkert sparke bolden i kassen.

2. halvleg lignede på mange punkter 1. halvleg, de gule talenter var dominerende på bolden og spillede sig frem til mange fine chancer.

Efter 43 minutter skulle Thisted FC-keeperen for 3. gange pille bolden ud af netmaskerne. Jonas Kirkel kommer afsted på højresiden, afdribler to Thisted FC-spillere og finder med et fladt indlæg Victor Kokholm, der blot skal sætte indersiden på og AC Horsens er foran 3-1.

2 minutter efter er Jonas Kirkel igen på spil, denne gang som målscorer. Anders Asmussen er igennem på venstresiden og laver et ”cutback” til Jonas Kirkel der er søgt helt med op i Thisted FC-feltet fra sin højreback-position, 4-1 til AC Horsens.

Bolden var sat i spil igen, men U15-drengene var ikke færdige. Gustav Jørgensen finder Anders Asmussen i en omstilling, Anders Asmussen kan alene med keeperen gøre det til 5-1.

Thisted FC får efter 53 minutter pyntet yderligere på resultatet. En opspilsfejl gør, at Thisted FC bryder bolden højt og kan løbe ned og sende bolden forbi Mathias Visgaard i AC Horsens-buret.

Assistenterne Frederik van Deurs udtaler efter kampen:

- Lidt en blandet fornemmelse at stå med efter sådan en kamp. Vi kontrollerer i store dele af kampen, men forærer dem to mål – hvilket vi ikke er tilfredse med. Derudover skal vi lave 3-4 stykker mere, men vi mangler koncentration og skarphed for at gøre tingene færdige. Så ærgrer det os, at vi i de sidste 20 minutter går alt for langt ned i tempo, der skal vi simpelthen være bedre til bare at køre på, fortæller Frederik van Deurs og fortsætter:

- Værd at fremhæve i dag er Emil Rosenberg der laver de to første kasser i dag, 4 mål og 4 assists i 6 kampe for en central midtbane er en fornøjelse. Victor Kokholm spiller en fremragende kamp i dag, holder fast i mange bolde, spiller fra på de rigtige tidspunkter og generelt en klasse spilstation i dag, og dejligt for ham at komme på tavlen igen. Jonas Kirkel får lavet 2 assists og får også selv banket bolden i rusen, han er en evig trussel på højresiden og en ordentlig mundfuld for modstanderne i dag. Nu går vi ind i en uge uden kamp med mulighed for at finjustere og nørde med endnu flere små detaljer, hvilket vi glæder os meget til. Turneringen vender nu her, vi har fået fuldt udbytte i alle kampene pointmæssigt. Vores præstationer er opadgående, og nu skal vi og drengene ud og være endnu mere dominerende i 2. halvdel af sæsonen.

U15 spiller igen onsdag d. 2. oktober kl. 19:00, hvor Ringkøbing IF kommer på besøg.

AC Horsens – Thisted FC 5-2 (2-1)
1’ 0-1
21’ 1-1 Emil Rosenberg (Victor Kokholm)
25’ 2-1 Emil Rosenberg (Jonas Kirkel)
43’ 3-1 Victor Kokholm (Jonas Kirkel)
45’ 4-1 Jonas Kirkel (Anders Asmussen)
47’ 5-1 Ander Asmussen (Gustav Jørgensen)
53’ 5-2