U15: ”De gule” sendte Viby IF ud i pokalmørket


5. februar 2019

AC Horsens’ U15-hold sikrede sig fredag aften videre avancement i pokalturneringen, da Viby IF blev besejret med 6 – 0 hjemme på CASA Arena Horsens.

De gule U15-talenter var naturligvis favoritter i fredagens opgør, da gæsterne fra Viby normalt er at finde i Liga 3. Gæsterne bed dog godt fra sig, og indtil kræfterne slap op arbejdede de hårdt for at gøre det svært for ”de gule”.

Hjemmeholdet var dominerende og klart mest på bolden kampen igennem. Der var mange fine momenter i spillet i kampens indledning, men der manglede oftest output. Indlæg var ikke af stor nok kvalitet, afslutningerne manglede skarphed, og den sidste præcision i de afgørende pasninger manglede.

Det lykkedes dog ”de gule” at komme frem til flere gode muligheder inden pausen, og det lykkedes da også Arman Bijedic at få nettet til at blafre en enkelt gang inden pausen, da han efter blot 10 min spil viste målnæse.

2. halvleg forløb i store dele som de første 35 min. Hjemmeholdet fik mere og mere plads, og spillet foregik på gæsternes halvdel.

2. halvleg var kun få minutter gammel, da Benjamin Skovgaard flot assisteret af Marcus Borup kunne bringe hjemmeholdet foran 2 – 0. Herefter fortsatte drengene med at skabe chancer, men vi skulle hen til det 50 min., før det blev til 3 – 0 på et flot mål af Oliver Dalgaard. Herefter gik det dog stærkt. 10 min før tid blev Arman dobbelt målscorer, da han sat op af Noah Tackmann sikkert kunne udplacere gæsternes keeper.

Hans angrebsmakker, Benjamin Skovgaard, var heller ikke færdig med at score, og med 2 scoringer fra hans side i kampens slutfase lykkedes det ham at sætte et flot punktum for kampen med et stærkt hattrick.

AC Horsens vandt dermed kampen 6 – 0 og er videre til næste runde, hvor man møder vinderen af AaB – Thisted FC.

 Cheftræner Steffen Pedersen udtalte følgende efter kampen:

- Det var første kamp i år, hvor vi stillede med stærkeste opstilling. Vi måtte undvære et par stykker på grund af skader, men ellers var alle med. Det var dejligt at se alle i aktion, og vi tager mange fine momenter med os fra kampen. Selvfølgelig er der flere ting der skal arbejdes med, men vi er også tidligt på sæsonen. Vi har arbejdet med og snakket meget omkring vores udtryk og attitude, og her er vi langt hen ad vejen rigtig fine. Vi er bestemt ikke i mål, men pilen peger helt sikkert i den rigtige retning, og det er jeg tilfreds med.

- Vi har mange gode tanker i vores omgang med bolden, men jeg savnede lidt tempo og kvalitet i den afgørende fase, hvor vores indlæg, afgørende pasninger og afslutninger manglede kvalitet og skarphed. Uden bolden kunne vi godt være endnu mere aggressive og vise mere vildskab, men vi holder gæsterne på 1 afslutning i kampen, hvilket må siges at være acceptabel.

- Vi har ikke arbejdet så meget omkring ovenstående temaer, men har haft fokus andetsteds. Derfor var det selvfølgelig også det vigtigste for mig i kampen, og her fik jeg flere positive svar, så det var dejligt.

- Vi har flere spillere som spiller en fin kamp, men i stedet for at fremhæve enkelte personer vil jeg i stedet fremhæve holdet for at holde sig til fokus og vise forståelse for dette. Det var det som glædet mig allermest.

- Vi scorer 6 mål, har chancer til flere og spiller til 0. Vi er videre i pokalen, og det var målet.

- Nu glæder vi os til en uges træningslejr sammen med de andre hold fra akademiet, hvor vi virkeligt kan få lov til at træne og gå i dybden med nogle ting. Det glæder vi os meget til, så vi kan forberede os endnu bedre frem mod et spændende forår, lyder det fra Steffen Pedersen.

AC Horsens – Viby IF 6-0
10 min: 1 - 0 Arman Bijedic (Mathias Windfeldt)
39 min: 2 - 0 Benjamin Skovgaard (Marcus Borup)
48 min: 3 - 0 Oliver Dalgaard (Marcus Borup)
61 min: 4 - 0 Arman Bijedic (Noah Tackmann)
63 min: 5 - 0 Benjamin Skovgaard (Noah Tackmann)
65 min: 6 - 0 Benjamin Skovgaard (Gustav Jørgensen)