U15: ”De gule” sikrer top seks


7. juni 2019

AC Horsens’ U15-hold sikrede sig grundlovsdag en plads i top 6, som var den vigtigste målsætning for holdet. Det skete, da de gule talenter hjemme mødte Kolding IF.

Det var en flok motiverede Horsens-drenge, som grundlovsdag gik på grønsværen for at møde Kolding IF. Vigtigst af alt, så kunne man med en sejr sikre sig en plads i top 6 og dermed undgå nedrykning. Det vil være første gang for denne gruppe, og derfor var det naturligvis en flok meget opsatte drenge.

Herudover ville man gøre alt for at revanchere for de 2 klubbers første møde, hvor Kolding knuste ”de gule”.

Og det var da også hjemmeholdet, der tog teten fra kampens start. Gæsterne havde en enkelt mulighed i kampens indledning, som Magnus Østergaard flot tog sig af i målet. Men herudover, så stod der Horsens på det hele.

De første 35 minutter leverede hjemmeholdet rigtig fin fodbold, og det var derfor også helt fortjent, da Noah Tackmann efter bare 7 minutter bragte hjemmeholdet i front. Oliver Nielsen viste i situationen et godt overblik, og med en god stikning ned bag gæsternes bagkæde fandt han Noah Tackmann, som med et frækt lille chip passerede gæsternes keeper.

Bare 5 minutter senere fordoblede hjemmeholdet føringen, da en sprudlende Oliver Nielsen fandt en god position i gæsternes mellemrum. En flot pasning op gennem Koldings kæder fra Lukas Wagner endte i fødderne på Oliver Nielsen, som efter et par fine touch kanonererede bolden op i det fjerneste hjørne via overliggeren.

Hjemmeholdet havde et par fine chancer yderligere, men det forblev 2-0 ved pausen.

Anden halvleg blev en lidt mere rodet affære. Hjemmeholdet havde fint styr på begivenhederne, og gæsterne kom ikke frem til de store chancer.

Hjemmeholdet var tæt på efter et par omstillinger, men man skulle helt hen til kampens sidste minut, før den afgørende scoring faldt.

En fremragende afslutning/mislykket indlæg fra Luca Ørsted i banens højre side endte på stolpen, og her var Marcus Borup hurtigst over returen og kunne sikkert score til 3-0, som også blev kampens slutresultat.

Det var selvsagt en meget tilfreds cheftræner, vi fangede efter kampen:

”Jeg er selvfølgelig rigtig glad for, at vi vinder denne kamp. Sejren og de 3 point betyder, at vi sikrer os sæsonens målsætning om at slutte i top 6. Det betyder meget for drengene i forhold til deres historik og er derfor sindssygt fedt!

Herudover leverede vi en rigtig skidt præstation nede hos dem, så derfor er vi også glade for, at vi får vasket den plet af os.

Vi spiller en rigtig fin 1. halvleg, hvor vi virkeligt spiller ud fra vores gameplan.

Vi er dygtige i vores fremadrettede forsvarsspil, og vi spiller med et fint mod på bolden, hvor vi lykkedes med at sætte spillet og bygge om som ønsket, hvilke de 2 mål er fremragende eksempler på.

Vi kommer i mange flere dueller og viser god aggressivitet.

Vi skal være bedre til at forsvare os med bolden i 2. halvleg, hvor vi laver for mange uprovokerede fejl og træffer for mange dårlige beslutninger.

Varmen er selvfølgelig en årsag, men vi kigger også indad.

Til gengæld er vi i denne fase fine i vores omstillinger, og vi vinder størstedelen af 2. boldene.

Vi forsvarer vores mål godt og spiller til 0, hvilket vi var rigtig glade for!

Vores udtryk og attitude er god over hele linjen, og vi vinder fuldt fortjent.

Oliver Nielsen var kampens helt store spiller. Det han viser i 1. halvleg er det bedste set fra hans side i dette forår. Dygtig til at finde positioner i deres mellemrum, som han udnytter på fornem vis - de 2 scoringer er godt eksempler herpå. Herudover fed på attituden!

Lukas Wagner spiller ligeledes en god kamp. Tager et stort ansvar, og øver sig i forhold til hans individuelle plan. Viser stort mod med bolden, og lykkedes godt med at sætte spillet. Herudover rigtig dygtig i sit forsvarsspil, hvor han flot forsvarede vores mål, bagrum og mellemrum.

Gustav Jørgensen spillede en klog kamp. Han positionerer sig stærkt på banen og lukker derved mange rum. Han er først på mange 2. bolde og fyldte godt for os centralt, hvor han beskyttede vores stoppere godt.

Luca Ørsted spillede med en stærk udstråling, og vandt virkeligt mange dueller.

Herudover havde vi 3 spillere med fra U14, som allerede gjorde en god figur.

Fedt at se, at når vi matcher opad, så går de bare ind og leverer og spiller med en stærk attitude og viser værdierne.

U15drengene har 2 kampe tilbage. Esbjerg hjemme og Haderslev ude.

Hvis det lykkes ”de gule” at tage point fra Esbjerg, så vil holdets anden målsætning om at tage point fra samtlige hold blive en realitet. Det vil vi gøre alt for!

AC Horsens – Kolding IF 3 – 0 (2 – 0)
7 minutter: 1 – 0 Noah Tackmann (Oliver Nielsen)
11 minutter: 2 – 0 Oliver Nielsen (Lukas Wagner)
69 minutter: 3 – 0 Marcus Borup (Luca Ørsted)