U15: Flot sejr i Sønderborg


29. oktober 2019

U15-drengene skulle lørdag middag tilbage på sporet efter to nederlag i puljen og et pokalexit. De gule talenter havde taget den lange tur sydpå til Sønderborg, hvor lørdagens opgør skulle spilles på en meget våd og tung bane. Seneste opgør mod FC Sønderborg på CASA Arena Horsens endte 1-0 til AC Horsens.

Kampen startede uden de helt store chancer til nogle af holdene, AC Horsens sad på spillet, og FC Sønderborg lå hele tiden og lurede på omstillingerne. Efter 24 minutter fik de gule talenter første gang bolden i nettet bag FC Sønderborg-keeperen. Frederik Roslyng modtager bolden fra Victor Kokholm og spiller bolden op på angriber Julius Hansen, der flot holder fast i bolden. Julius Hansen toucher bolden tilbage i banen og laver en ”fræk” hælaflevering til Zanar Hussein, der har taget et fremragende løb på FC Sønderborgs bagerste kæde. Zanar Hussein toucher bolden en enkelt gang og ”chipper” bolden op i 3 meters højde over en chanceløs FC Sønderborg-keeper, der har forladt buret. 0-1 til U15-drengene.

De resterende 10 minutter af første halvleg var uden store målchancer, og AC Horsens kunne derfor gå til pause med en 0-1 føring.

Efter 45 minutter var de gule talenter igen på spil. Emil Rosenberg spiller en veltilpasset pasning gennem FC Sønderborg-kæderne og finder Julius Hansen, der med sin enorme styrke uden problemer vender af på en stopper fra FC Sønderborg. Julius Hansen går den direkte vej mod mål og brager bolden op i det korte hjørne. 0-2 til de gule talenter.

Efter 55 minutter opsamlede Christian Atzen på højre back en clearing fra FC Sønderborg-stopperen, fik hurtigt kontrol over bolden, sprang en kæde over med sin pasning og fandt Julius Hansen, der som ved målet til 0-2 brugte sin enorme styrke til at holde FC Sønderborg-forsvareren væk. Denne gang gik han dog ikke selv, men fandt derimod Christian Atzen, der efter sin pasning havde taget løbet frem i banen, Christian Atzen kommer først på bolden og bliver derefter nedlagt i felten af en FC Sønderborg-spiller. Julius Hansen eksekverer på bedste vis 0-3 til U15-drengene.

FC Sønderborg fik dog pyntet på resultatet 3 minutter for tid, da Mathias Garly ikke får clearet bolden fra eget felt, og bolden desværre ryger under AC Horsens-keeperen Mathias Visgaard, der for sent kommer ned til bolden.

Assistenttræner Frederik van Deurs udtaler efter kampen:

- Dejligt at være tilbage på sporet med en sejr, uden tvivl den bedste defensive kamp vi spiller i dag, meget modent og ligner egentlig en U17-præstation på mange punkter defensivt. Vi afholder dem fra de helt store chancer, men er virkelig ærgerlige over, at vi ikke får clean sheet med herfra. Vi står klogt og kompakt, når vi forsvarer, uden at afgive for mange rum, og har dermed også nemmere ved at erobre bolde i dag. Offensivt spiller vi også en af vores bedre kampe, specielt banen taget i betragtning. Vi formår at spille simpelt, når vi skal, men også have tålmodighed i vores opspil. Det der glæder os mest, er Christian Atzens løb, der fremskaffer straffesparket. Vi har snakket meget omkring det med at lave et nyt løb efter en endt aktion, og vi håber virkelig, at drengene i denne situation kan se at det giver altså pote at hele tiden finde nye områder, fortæller Frederik van Deurs og fortsætter:

- Værd at fremhæve i dag er Julius Hansen der med sin styrke er en mundfuld for de fleste stoppere i puljen, han snuser pt. også meget til U17, hvor han får flere og flere minutter og derudover også får scoret mål på U17. Det der glæder os mest ved ham er, at når han kommer ned på U15 bidrager han med alle de rigtige ting og bygger hele tiden på. Zanar Hussein som er U14-spiller leverer også en pragtpræstation, er hele tiden opmærksom på sine udviklingspunkter som det er tydeligt at han arbejder med. Emil Rosenberg spiller en god kamp som stopper i dag, rolig på kuglen, vinder sine dueller – så en godkendt dag for ham, lyder det fra Frederik van Deurs.

FC Sønderborg – AC Horsens 1-3 (0-1)
24’ Zanar Hussein (Julius Hansen)
45’ Julius Hansen (Emil Rosenberg)
56’ Julius Hansen (straffe)
67’