U15: Seks sejre på stribe


19. september 2019

U15-drengene var sent onsdag aften i Viborg for at forsøge at hive 3 point med tilbage til Horsens. De gule talenter kunne med en sejr få deres 6. på stribe i turneringen som U15-spillere, og truppen kunne få deres 13. sejr i streg med pokalturneringen og turneringen fra U14-tiden.

U15-drengene satte sig fra kampens indledning på bolden og forsøgte med tålmodighed i fase 1 at bryde gennem et meget kompakt FK Viborg-hold. FK Viborg blev i 1. halvleg aldrig rigtig farlige, og manglede den sidste skarphed for at få bolden forbi AC Horsens-keeperen Mathias Hørdum.

De gule talenter skabte derimod en del chancer og kunne også juble ved 0-1 scoringen efter 25 minutter. Emil Rosenberg driver bolden centralt i høj fart i en omstilling, her finder han Victor Kokholm med en dyb stikning, der kynisk afslutter fra højre siden af feltet. Viborg-keeperen kan blot se på, at bolden går ind i modsatte hjørne.

Fra 2. halvleg start sad de gule talenter igen tungt på kuglen. De skabte stadig store chancer, men manglede skarphed for at få bolden forbi Viborg-keeperen. Efter et hjørnespark i det 53. minut fik FK Viborg udlignet til 1-1. Mathias Hørdum kommer ud i feltet og bokser, desværre kun til kanten af feltet, hvor en FK Viborg-spiller må se sin første afslutning blokeret, men i 2. omgang kan se bolden få netmaskerne til at blafre bag Mathias Hørdum.

Begge hold har herefter store chancer til at bringe sig foran, FK Viborg må se en afslutning reddet på stregen af Frederik Roslyng, og Mathias Hørdum disker op med en fremragende redning. Emil Rosenberg for AC Horsens brænder en friløber, mens Jonas Kirkel og Oscar Bjørnskov også har mulighederne for at bringe udeholdet foran.

Kort før uret viser 70’ må Mathias Garly desværre gå fra banen med et gult kort og det lignede nu, at U15-drengene måtte rejse fra Viborg med blot 1 point.

Jonas Kirkel og Emil Rosenberg ville det dog anderledes. Jonas Kirkel er kommet flot med frem fra sin højre back, tager et cut tilbage i banen og laver et fremragende indlæg med venstre til Emil Rosenberg som er kommet med frem i feltet. Emil kommer foran sin direkte modstander, toucher den første gang med brystet og flugter bolden ind bag en chanceløs FK Viborg-keeper. Ekstase blandt de medrejsende AC Horsens-forældre og AC Horsens-bænken der alle kan bryde ud i vild jubel.

Der blev slået søm i kisten kun et minut efter, da Julius Rosenberg kommer først på en bold midt på banen, finder Emil Rosenberg dybt, der kan ligge bolden på tværs i feltet, hvor Anders Asmussen har taget et flot løb i feltet og blot skal sætte indersiden på 1-3 til de gule talenter.

Assistenttræner Frederik van Deurs udtaler efter kampen:

- Hold da op en emotionel rutsjebanetur vi var på i dag. Vi kommer foran 0-1 efter en god kasse af Victor Kokholm og skaber derefter rigtig mange chancer. Vi føler egentlig, at vi skal være foran med et par stykker til pausen. 2. halvleg ligner lidt 1. halvleg, dog får FK Viborg også store muligheder. Da de kommer på 1-1 står vi lidt med følelsen af, at vi nok skal få chancerne til, at få 3 point. Længere og længere som kampen skrider frem bliver vi selvfølgelig mere nervøse på siden, men er også bevidste om, at drengene vil arbejde stenhårdt for at ”krige” de 3 point hjem, og det må vi sige, at de gør i dag, fortæller Frederik van Deurs og fortsætter:

- Vi har rigtig mange spillere, der arbejder stenhårdt i dag. Zanar Hussein og Emil Rosenberg løber mange meter centralt og bryder mange bolde. Kasper Graversen spiller fremragende i dag, fremadrettet i sit forsvarsspil, bryder bolde og går med frem, virkelig en fornøjelse!
Julius Rosenberg får desværre ikke scoret i dag, men den aktion han har til 1-3 er for mig mere værd, her viser han virkelig, at han vil vinde bolden og det resulterer i en scoring, virkelig en fremragende holdspiller i dag.Emil Rosenberg, 2 assists og en scoring er vel en historie for sig selv som centralmidtbane. Nu spiller vi sidste kamp i denne halvdel af turneringen før den vender, så Thisted skal sendes den lange vej tilbage nordpå uden noget fra CASA Arena Horsens, lyder det fra Frederik van Deurs.

- Vi spiller allerede igen søndag 12:00 på Casa Arena, jeg håber virkelig, at nogle tager sig tid til at kigge forbi og bakke den her fremragende gruppe drenge op, slutter van Deurs.

FK Viborg – AC Horsens (0-1)
25’ 0- 1 Victor Kokholm (Emil Rosenberg)
53’ 1-1
70+’ 1-2 Emil Rosenberg (Jonas Kirkel)
70+’ 1-3 Anders Asmussen (Emil Rosenberg)