U15: Stærk afslutning sikrede flot point mod FCM


6. maj 2019

På en kold fredag aften tog AC Horsens’ U15-drenge hjemme imod FC Midtjylland.

Gæsterne havde revanche til gode for de 2 holds første opgør, og det var da også gæsterne som startede kampen bedst.

Udeholdet var dominerende på bolden, og hjemmeholdet blev presset langt tilbage på banen. Derfor var det også fortjent, at det var drengene fra Heden, som efter 20 minutter bragte sig foran 0 - 1 efter et hjørnespark.

Hjemmeholdet havde også et par fine muligheder i den anden ende. Gustav Jørgensen sendte en afslutning lige forbi den ene stole efter godt forarbejde fra Oliver Nielsen, ligesom Joachim Nielsen kommer frem til en god mulighed på hovedstød efter et indlæg fra Mikkel Schreiber.

Men gæsterne var skarpere, og 5 minutter før pausen fik de udbygget deres føring til 0 - 2.

De gule U15-talenter kom markant bedre ud til 2. halvleg. Der var blevet ændret lidt i formationen, og holdet kom længere frem på banen, og spillerne var mere aggressive i deres duelspil.

Der blev spillet med et langt større mod med bolden, og udtrykket var bedre.

Kampen bølgende i denne fase lidt frem og tilbage, hvor hjemmeholdet havde flere perioder, hvor de var det bedste hold.

Efter 61 minutter lykkedes det Joachim Nielsen efter et aggressivt pres at erobre bolden højt i banens højre side, hvorefter han med et fladt indlæg fandt Benjamin Skovgaard i feltet, som reducerede til 1 - 2.

Scoringen gav for alvor tro på et comeback og gav holdet 10% ekstra.

Og bare 2 minutter senere var Benjamin Skovgaard igen på spil i en næsten identisk situation.

Joachim Nielsen erobrede igen flot, hvorefter han med et fladt indlæg fandt Benjamin Skovgaard i feltet, som havde positioneret sig helt rigtigt og med en flot afslutning kunne udligne til 2 - 2.

Begge hold jagtede mod slutningen scoringen, som ville kunne skaffe dem 3 point, men det blev ved 2 - 2 og dermed pointdeling.

Cheftræneren havde følgende ord om kampen:

Når man er nede med 0 - 2 mod FCM efter 60 min, så er man selvfølgelig glad for at få 2 - 2 efter endnu et godt comeback. Men når det så er sagt, så var vi alle også enige om, at vi ikke rammer vores ønskede niveau i kampen.

Vi er ikke dygtige nok til at følge gameplanen for kampen, som vi ellers har været rigtig dygtige til i de seneste par kampe. Specielt vores 1. halvleg er vi ikke tilfredse med, hvor vi er for passive uden bolden og stresser alt for meget med bolden. Vi havde nogle fokusområder både med og uden bold, og det lykkedes vi ikke rigtigt med.

Vores 2. halvleg bliver bedre, efter vi ændrer formation. Vi lykkedes bedre med at stresse FCM, og vi viser mere mod og aggressivitet i vores duelspil.

Med bolden viser vi meget større mod og lykkedes her flere gange med fokus. Vi har her perioder, hvor vi er det bedste hold, men det var ærgerligt, at vi skulle så langt hen i kampen, før vi begyndte at lykkedes med gameplanen.

Men at få uafgjort med FCM efter en præstation som man langt hen ad vejen ikke var tilfreds med vidner selvfølgelig også om, at vi virkeligt har rykket os. Og det skal vi selvfølgelig være stolte af!

Vi har nu hentet 1 sejr og 2 uafgjorte mod de 3 tophold i vores seneste 3 kampe, og det skal vi sgu være stolte over.

Joachim Nielsen spillede en god kamp. I vores seneste kamp kom han ind og scorede 2 gange, og i dag har han 2 assists. Han spillede med en god attitude, var ekstrem aggressiv i sine dueller og var generelt et godt forbillede for sine holdkammerater.

Magnus Østergaard har i 1. halvleg flere klasseredninger som gør, at vi kun går til pausen nede 0 - 2 og dermed kunne bevare en optimisme forud for 2. halvleg.

Benjamin Skovgaard fulgte op på seneste weekends flotte præstation og kom ind med en god positiv energi.

Det var forløsende og så dejligt at se netop ham score begge vores mål og dermed sikre holdet det ene point. Det giver selvtillid!

Næste kamp for U15 er lokalopgør mod Vejle B, som de møder ude på lørdag. En kamp hvor ”de gule” har revanche til gode.

AC Horsens – Herning Fremad 2 - 2
20 min: 0 - 1
28 min: 0 – 2
61 min: 1 - 2 Benjamin Skovgaard (Joachim Nielsen)
63 min: 2 - 2 Benjamin Skovgaard (Joachim Nielsen)