U15: Uafgjort mod topholdet


15. april 2019

Lørdag formiddag tog AC Horsens’ U15-drenge hjemme imod rækkens tophold fra OB. Et hold som inden kampen havde vundet deres første 5 kampe, her i blandt 2 – 0 over ”de gule” i deres første indbyrdes opgør i Odense.

Og det var også gæsterne, som kom bedst fra start i lørdagens kamp i Horsens. Hjemmeholdet fik sig nemlig lidt af en chokstart, da de kunne se gæsterne bringe sig foran efter blot 8 sekunders spil. En lang bold efter begyndelsessparket skabte problemer, og det endte med at skabe en situation, hvor en OB-angriber kom alene igennem med Magnus Østergaard, som var chanceløs i situationen.

Heldigvis fik hjemmeholdet rystet det hurtigt af sig, og efter 7 minutter kunne Oliver Nielsen bringe balance i regnskabet. Efter et OB-hjørnespark kunne ”de gule” udføre en meget flot omstilling, hvor Gustav Jørgensen efter et flot drive med bolden endte med at spille Oliver Nielsen fri. Han tog et flot træk forbi sin direkte modstander, hvorefter han sikkert lagde bolden ind bag gæsternes keeper.

Scoringen gav hjemmeholdet selvtillid, og efter 28 minutter lykkedes det Oliver Nielsen at blive dobbelt målscorer. Efter flot opspil endte Arman Bijedic med at finde Oliver Nielsen ved den bagerste stolpe, og han kunne med en sikker inderside bringe hjemmeholdet på sejrskurs.

Gæsterne var også i 2. halvleg meget på bolden, men et godt organiseret Horsens-mandskab gjorde det svært for ”striberne” at tilspille sig de helt store målchancer. Magnus Østergaard har en flot redning halvvejs inde i halvlegen, ligesom stolpen stod i vejen en enkelt gang.

I den modsatte ende blev det også til et par fine muligheder, men det lykkedes ikke for ”de gule” at score yderligere i kampen.

Desværre for hjemmeholdet lykkedes det gæsterne at få udlignet i kampens sidste minut. Et godt slået hjørnespark fra banens højre side endte i det bagerste område, hvor en OB-spiller med låret fik bolden sendt over stregen til slutresultatet 2 – 2.

Cheftræner Steffen Pedersen havde følgende udtalelse efter kampen:

Lige efter kampen var vi naturligvis skuffede over så sent i kampen at måtte indkassere en scoring, som forhindrede os i sejren. Men her dagen efter er vi også glade for det ene point mod en dygtig modstander, som inden dagens kamp havde vundet deres 5 første kampe. Vi var ekstremt skuffede over os selv og vores præstation i vores seneste kamp, og derfor var det også vigtigt for os, at vi kom med en trodsreaktion og kom lidt tilbage til vores base og fik vist det, vi er så sindssygt dygtige til. Det synes jeg vi langt hen ad vejen lykkedes med mod OB.

Vi mødte et godt hold, og det er svært at holde dem helt fra chancer. Men vi er langt hen ad vejen dygtige i vores forsvarsspil, godt organiseret og spiller med en god disciplin. Det er det, vi ønsker hver gang, for her er vi dygtige, og vi er ikke sjove at spille imod, når vi rammer vores niveauer på disse parametre. Vi formår at holde os til vores gameplan gennem hele kampen, som vi også har haft lidt svært ved de sidste par kampe. Det var meget positivt, og det skabte os et resultat. Der var en markant forbedring i vores udtryk, hvor vi får vist den krigerattitude, vi gerne ville. Flere fik vist den stolthed, vi havde efterlyst og vi så flere tage et ansvar, som vi også havde håbet på.

De sidste 20 minutter af 1. halvleg viser, hvilket niveau vi kan ramme, og det er det bedste vi har præsteret i dette forår. Nu er det vigtigt, vi får kigget på, hvad vi var så dygtige til i denne fase, så vi kan skabe stabilitet ud fra dette.

Vi havde flere spillere, som præsterede på et godt niveau.

Vores anfører, Gustav Jørgensen, spiller sin bedste kamp i dette forår. Udover at tage et stort ansvar viste han flere eksempler på sin gode fodboldforståelse. Han var ekstremt god til at læse spillet, og specielt uden bolden var han vigtig for os. Herudover traf han nogle gode valg med bolden og laver blandt anden en flot assist ved vores udligning.

Oliver Nielsen scorer begge vores mål og viser forståelse for at overføre noget fra træningsbanen til kamp. Det viser klasse, og det er en spiller, som er inde i en rigtig god periode.

Mahdi Aldiwan spiller ligeledes sin bedste kamp i dette forår. Han spillede med en fantastisk attitude kampen igennem, inden han måtte forlade banen med en begyndende krampe. Han viste den vildskab og det mod i sit duelspil, som vi også forventer af ham. Han var en vigtig brik i vores 1. pres, hvor han var dygtig, men gav os også lidt ro med bolden i de svære perioder.

Vores stopperpar var i størstedelen af kampen dygtige til at forsvare vores mål, hvor de specielt ved indlæg var dygtige til at positionere sig rigtigt og afvise. Ser vi bort fra den første scoring, så håndterer de OB-angriberne rigtig godt og var dygtige til at forsvare både bagrum og mellemrum.

Nu kommer der nogle påskedage, hvor drengene kan holde lidt velfortjent fri.

Herefter skal vi tilbage på træningsbanen, hvor der skal arbejdes endnu hårdere frem mod holdets næste opgave, som er lørdag d. 27. april hjemme mod SønderjyskE.

AC Horsens – OB 2 – 2 (2 – 1)
1 min: 0 – 1
7 min: 1 – 1 Oliver Nielsen (Gustav Jørgensen)
28 min: 2 - 1 Oliver Nielsen (Arman Bijedic)
69 min: 2 – 2