U17: ”De gule” fortsætter sejrsmarchen


1. september 2019

AC Horsens’ U17-hold tog også sæsonens fjerde sejr ud af fire mulige, da gæsterne slog Roskilde med hele 5-2.

Det var dog gæsterne, som kom først på måltavlen. En fejl i opspillet hos gæsterne resulterede i en omstilling, som blev gledet ind ved bagerste stolpe.

Det rystede dog ikke gæsterne. Kampbilledet var fra start Horsens på bolden, mens Roskilde trak sig langt tilbage på banen og ventede på fejlene hos gæsterne, så de kunne køre omstillinger. Dette lykkes de med en enkelt gang i 1. halvleg, hvis man ser bort fra målet, men her diskede Anders Hoff i gæsternes mål op med en stor redning.

I den anden ende var der også store muligheder. Joachim Nielsen havde en stor chance, efter Asbjørn og hjemmeholdets målmand havde været i en duel.

Kort efter sparkede en storspillende Arman Bijedic bolden lige forbi stolpe, men efter 41 minutter gik den ikke længere for hjemmeholdet. Lidt klumpspil inde foran hjemmeholdets mål resulterede i, at Joachim Nielsen fik serveret den for sine fødder, og Joachim svigtede ikke og bragte balance i regnskabet.

1 minut efter var det angrebskollegaen Alem Sabic, som på fikst forarbejde af Arman kunne bringe gæsterne foran 2-1, som også blev resultatet ved pauseteen.

Kampbilledet i 2. halvleg fortsatte, og det var stort set kun hjemmeholdets banehalvdel, der var i brug.

4 minutter efter pausen kunne Joachim Nielsen score sit andet mål, da et knivskarpt indlæg fra Mikkel Schreiber fandt vej til Joachim, som kunne glide bolden ind over stregen.

Lidt ud af det blå, og på endnu en opspilsfejl af gæsterne fra Horsens, kunne Roskilde for en sjælden gangs skyld bryde igennem, og her blev der fløjtet korrekt straffe, som hjemmeholdet scorede på.

Mere spændende blev det dog ikke. Med cirka et kvarter igen satte gæsterne et mønsterangreb sammen, som i sidste ende endte ude hos Aksel Kjerkegaard, som kunne finde kampens bedste spiller, Arman, inde foran mål, og her kunne Arman heade 4-2 scoringen ind.

I overtiden kunne Anton Gelvad heade kampens sidste mål ind, selvom Alem og Julius havde fine muligheder forinden. Frederik Nielsen stod for assisten til Anton, som derfor scorede sit andet mål i turneringen.

Det var en glad træner, som vi fangede efter kampen:

- Jeg både glæder og ærgrer mig over, at Roskilde i dag kun er farlige, når vi gør dem farlige. Vi mister vel bolden 3 gange i vores opspil, og det medfører 2 scoringer og en stor mulighed til Roskilde. Her skal vi være skarpere. Når det så er sagt, så har vi nu lavet 16 mål i 4 kampe, og vi skaber muligheder hele tiden. Vi har mange spidskompetencer på holdet, og i dag træder Arman bare ind og viser sig flot frem, så det var fedt at se. Derudover assisterer begge vores back, hvilket i forhold til vores spillestil i AC Horsens er glædeligt, fortæller Christian Hansen og fortsætter:

- Og så har vi vel pt Danmarks farligste U17-duo oppe foran. De supplerer hinanden godt, og det må være frygteligt at skulle håndtere de to, som bare bliver ved med at score, slutter cheftræner Christian Hansen, som henviser til angrebsduoen Joachim Nielsen og Alem Sabic.

Kampen bød på U17-debut til Markus Lyth, mens Julius Hansen fra årgang 2005 igen kunne skrive en optræden på U17 på sit CV.

Næste opgave for U17 er ude mod Slagelse, som først spilles om 14 dage.

Roskilde - AC 2-5 (1-2)
12’ 1-0
41’ 1-1 Joachim Nielsen (Asbjørn Gaarde)
42 1-2 Alem Sabic (Arman Bijedic)
49’ 1-3 Joachim Nielsen (Mikkel Schreiber)
53 2-3 (straffe)
73 2-4 Arman Bijedic (Aksel Kjerkegaard)
90 2-5 Anton Gelvad (Frederik Nielsen)