U17: ”De gule” overvintrer på førstepladsen


1. december 2019

AC Horsens’ U17-hold satte lørdag eftermiddag et komma i turneringen, da holdet gik på vinterpause med en 5-1 sejr over Hvidovre. Holdet har nu spillet 14 kampe i turneringen, hvoraf 13 af dem er blevet vundet. Dertil har holdet scoret hele 54 mål og kun lukket 16 mål ind. Samtidig er holdet videre i pokalturneringen.

”De gule” kan efter sejren mod Hvidovre overvintre på 1. pladsen i U17 Divisionen.

Holdet startede kampen i et højt tempo, og Hvidovre blev trykket langt tilbage. Flere indlæg blev hældt ind i boksen, men det var lige ved og næsten.

Efter 8 minutter bed Hvidovre fra sig. En omstilling blev pludselig farlig, og så kunne en fri Hvidovre-spiller sparke gæsterne flot foran.

Det rystede dog ikke hjemmeholdet, som blev ved med at lægge pres på gæsterne, og angrebene bølgede ned mod gæsternes mål.

Efter 25 minutter kom udligningen også. Julius Hansen fik sat sig flot igennem, og han kunne finde Anton Gelvad, som sammen med Asbjørn Gaarde kombinerede fiks inde i gæsternes felt, og til sidst kunne Anton brage udligningen ind. Anton var til dagens kamp rykket ud på højrebacken, hvor Lukas Wagner kunne skrive sin første U17-starter på CV’et.

Kort før pausefløjtet blev kampens flotteste mål scoret. Anton satte sig kraftfuldt igennem, inden han drejede et perfekt indlæg ind i hovedet på Asbjørn Gaarde, som stangede hjemmeholdet fortjent foran. Asbjørn spillede desuden en sindsyg stærk kamp på venstrekanten.

2. halvleg startede med samme kampbillede, og Emil Rosenberg og Frederik Graversen var som to kraftværk inde på hjemmeholdets midt, og gæsterne fik aldrig ro.

Efter 55 måtte gæsterne lave frispark lige på kanten af feltet, og det gør man ikke ustraffet. Anton Gelvad kunne dobbel op, da han bragede frisparket ind ved nærmeste stolpe.

4-1 scoringen kom efter en times spil. Frederik Timm, som styrede forsvaret til UG, lagde en sukkerbold i dybden, som Aksel Kjerkegaard flot fangede, men han måtte desværre nedlægges af gæsternes keeper. Dommerens fløjte forblev dog tavs, da bolden sprang over til Mikkel Schreiber, som flot kunne score til 4-1. Godt dommerarbejde, og kunne Schreiber score sit første mål i turneringen.

Arman Bijedic lukkede festen, da han selv blev nedlagt i feltet, og efterfølgende sikkert sparkede straffesparket ind bag gæsternes målmand, som havde en travl eftermiddag i Horsens.

U17-mandskabet kan nu gå på julepause som nummer 1, hvilket glæder cheftræner Christian Hansen:

- Jeg tager hatten af for drengene. Endnu engang fejer de al modstand til side, og Hvidovre er altså et hold med masser af kvalitet, men i dag har de vel to skud på mål. Deres træner var også voldsomt imponeret af os, så det viser vel bare, at vi gennem hele efterårssæsonen har lagt på, og at vi har nu vundet 13 af 14 kampe er helt surrealistisk i en landsdækkende række, fortæller Christian Hansen og fortsætter:

- I dag kunne jeg nævnes samtlige spillere, for det er en meget helstøbt præstation. Jeg hæfter mig også ved, at vi får kørt flere og flere spillere ind på holdet, som i starten spillede de såkaldte Futurekampe, hvilket selvfølgelig er stor cadeau til både Mads Søvndal, men også til spillerne, som viser den rigtige tilgang og indstilling til deres egen udvikling - både til træning og til kamp. Nu kan vi holde ferie som nummer 1, hvilket er super tilfredsstillende, men der er stadig lang vej hjem. Vi trænger til noget ferie, men glæder os også allerede til at skulle i gang igen, for vi føler os uovervindelige. Vi bliver kun bedre herfra, så foråret kan bare komme an, slutter Christian Hansen.

AC - Hvidovre 5-1 (2-1)
8’ 0-1
25’ 1-1 Anton Gelvad (Asbjørn Gaarde)
44’ 2-1 Asbjørn Gaarde (Anton Gelvad)
55’ 3-1 Anton Gelvad
61’ 4-1 Mikkel Schreiber (Aksel Kjerkegaard)
73’ 5-1 Arman Bijedic (straffespark)

På billedet: Anton Gelvad