U17: Fantastisk styrke og moral af ”de gule”


24. august 2020

U17-drengene skulle lørdag spille sæsonens første hjemmekamp, hvor ulvene fra FC Midtjylland kom på besøg. De midtjyske gæster sparkede U17 Ligaen i gang i sidste weekend med en 2-0 sejr over FC Nordsjælland.

Kampen starter i et højt tempo, og allerede efter 3 minutter falder kampens første scoring. Et stærkt gennembrud i midtjydernes venstre side resulterer i en friløber, hvor de efter en halv clearing kan sende bolden i mål.

Blot to minutter efter svarer ”de gule” dog flot igen. Julius Hansen sætter sig flot fysisk igennem ude i venstre side, og efter et par fikse driblinger på baglinjen sender han bolden skråt tilbage til Nikolai Vestergaard, der i sin første kamp fra start first-timer bolden ind til 1-1.

Herefter bølger kampen frem og tilbage, hvor hjemmeholdet især er farlige på omstillinger, men også får sat nogle fine organiserede angreb sammen. Efter 36 minutter bringer AC Horsens sig foran, hvor Angelo Nehme banker bolden op i krogen til 2-1 efter nogle flotte kombinationer ude foran Midtjyllands felt. Det er Lasse Dahl der står for assisten. To minutter efter får FC Midtjylland et tyndt straffespark efter en standard, men her viser Magnus Østergaard klasse og redder, således at føringen holdes til pause.

I 2. halvleg forsvarer ”de gule” med hjerte, og selvom FC Midtjylland i perioder ser meget til bolden, så står hjemmeholdet tæt i kæderne og arbejder som en enhed. Derfor bliver udeholdet aldrig rigtig farlige. Kampen lakker mod enden, og da der er spillet de fem ekstra minutter, som dommeren annoncerede der var lagt til, begynder det at lugte at sæsonens første sejr. Men af uforklarlige årsager lader dommeren spillet køre i yderligere fire minutter, og i ni mutters overtid udligner FC Midtjylland til 2-2. Hvor dommeren fandt de i alt ti minutters tillægstid må forblive et stort spørgsmål.

Hjemmeholdet viste dog stærk karakter kort tid efter, da der ved uafgjort skal sparkes straffe om et ekstra point. Her kunne ”de gule” trække sig sejrrigt ud, efter scoringer af Julius Hansen, Lukas Wagner, Zanar Hussein og Gustav Jørgensen. Magnus Østergaard blev den store helt i straffesparkskonkurrencen, da han med tre redninger i den grad var med til at sikre det ene ekstra point.

U17-cheftræner Mads Søvndal var selvsagt skuffet over at have misset de 3 point efter kampen:

- Det er klart, at lige nu er jeg skuffet over, at vi ikke får sejren over FC Midtjylland, for det synes jeg virkelig vi havde fortjent i dag. Omvendt er jeg enormt stolt over drengenes præstation. I dag er vi bedre end FCM, og det er bemærkelsesværdigt, at vi har vænnet os til tempoet i ligaen så hurtigt. Endnu en gang viser vi stor mental styrke. Selvom vi får en kold spand vand i hovedet dybt inde i overtiden, så skyder drengene brystet frem og sikrer et ekstra point i straffesparkskonkurrencen, hvilket i min optik vidner om stor mental styrke, fortæller Mads Søvndal.

AC Horsens - FC Midtjylland 2-2 (2-1)
’3: 0-1 
’5: 1-1 Nikolai Vestergaard (Julius Hansen)
’36: 2-1 Angelo Nehme (Lasse Dahl)
’38: Reddet straffe Magnus Østergaard
’39: Gult kort Selius Gindeberg
’90: Gult kort Luca Ørsted
’90+9: 2-2