U17 Future: Stærk præstation i 2-1 sejr


22. november 2019

AC Horsens U17 Future tog onsdag aften endnu en sejr, da Esbjerg blev besejret med 2-1. Det var en kamp mellem to gode hold, der begge satte en ære i at få kampen bragt op i et højt spillemæssigt tempo.

Esbjerg kom blæsende fra start i presset, men det lod hjemmeholdet sig ikke stresse af. En rolig boldomgang fra Lukas Wagner og Marcus Lyth, der agerede centerforsvar fra kampens start, gjorde, at AC Horsens fandt mange gode løsninger bag deres aggressive pres. Her var angribernes bevægelser virkelig en nøgle.

I første halvleg var hjemmeholdet klart det bedste hold, og overtaget i spil og chancer bar da også frugt efter 34 minutter, da Luca Ørsted tordnede bolden op i det korte hjørne efter en imponerende solotur. Føringen blev fordoblet ti minutter senere, da et hurtigt igangsat frispark resulterede i en sindssygt flot scoring. Fire førstegangspasninger, og så var Sebastian Michaelsen alene med keeperen. Sebastian, der i weekenden fik U17-debut ude mod Hobro, er bare usvigeligt sikker for tiden. Og denne gang blev ingen undtagelse. 2-0.

Efter pausen blev kampen en mere rodet affære. Det blev en halvleg præget af mange omstillinger, hvor begge hold havde lidt svært ved at holde fast i bolden og satte boldene lidt for tidligt på spil. Derfor blev udeholdet også inviteret lidt mere ind i kampen, fordi det var en urolig kamp som var svær at kontrollere.

Med godt ti minutter igen fik gæsterne reduceret, men det forblev ved skrækken. Hjemmeholdet tog en velfortjent 2-1 sejr, som mere lignede 3-1 eller 4-1 end den lignede 2-2.

Cheftræner for AC Horsens Future kampe på U17, Mads Søvndal, var da også godt tilfreds efter kampen:

- Endnu en gang må jeg lette på hatten over drengenes indsats. De ting vi træner i ugens løb og som vi italesætter inden kamp, går de virkelig ud og praktiserer. Jeg er meget tilfreds med vores hurtige boldomgang, vores evne til at håndtere den modgang der kommer i kampen, og så laver vi et par rigtig flotte mål. Mange af spillerne leverede i dag stærke præstationer. Vores angribere arbejder godt sammen, Luca var udover målet rigtig stærk, og så synes jeg at Wagner som anfører tager en masse ansvar. Gustav Jørgensen var også stor en drivkraft inde centralt, og de slog sig virkelig på ham, fortæller Mads Søvndal.

Sidste kamp i 2019 for denne gruppe bliver fredag den 6. december på JYSK Park mod SIF.

AC Horsens – Esbjerg fB 2-1
'34: 1-0 Luca Ørsted (Lukas Wagner)
'44: 2-0 Sebastian Michaelsen (Julius Hansen)
'77: 2-1