U17 Future: Stor forskel på 1. og 2. halvleg i Silkeborg


9. december 2019

Fredag aften blev der sat punktum for efteråret, da Silkeborg og AC Horsens tørnede sammen i en U17-Futurekamp. Det var en kamp med to ansigter. Første halvleg var domineret af Silkeborg, mens udeholdet satte en rigtig flot 2. halvleg sammen som også blev vundet med 0-2.

I første halvleg var Silkeborg mest på bolden, og det var svært for "de gule" at holde fast i bolden i længere perioder. Der blev spillet i et rigtig højt tempo, og som pausestillingen også indikerer, så skulle udeholdet lige vænne sig til tempoet. Det tog 45 minutter, for lige så snart dommeren fløjtede 2. halvleg i gang, var det som et forandret hold der gik på banen. Små taktiske justeringer og især et andet mentalt udtryk gjorde kampbilledet meget mere lige.

2. halvleg var da også kun 6 minutter gammel, da Noah Tackmann køligt udplacerede Silkeborgs keeper. Efter et veltimet løb fra Noah fandt Emil Rosenborg med en flot chipbold Noah bag Silkeborgs bagkæde og 3-1. "De gule" fortsatte med at presse på og 9 minutter senere blev det belønnet. Zanar Hussein brød bolden centralt og herfra gik det stærkt. Han fandt Julius Hansen, der på det helt rigtige tidspunkt spillede Sebastian Michaelsen helt fri. Og som så mange gange før, så svigtede Sebastian ikke - faktisk var det hans 8. mål i 10 futurekampe her i efteråret.

"De gule" pressede fortsat på, men et par forsøg fra både Noah Tackmann, Mahdi Aldiwan og Julius Hansen ville ikke ind bag keeperen. Kampen sluttede derfor 3-2. Trods nederlaget var cheftræner Mads Søvndal fortrøstningsfuld efter kampen:

- Vi stiller med et noget yngre hold end Silkeborg i dag, og set i det lys, så føler jeg mig overbevist om at vi over tid også vil slå det her Silkeborg-hold. Mens Silkeborg havde syv startere med fra deres ligahold, så brugte vi kampen på at give nogle af de unge drenge, som har været stærkt spillende i efteråret, en mulighed. Frederik Roslyng, Nikolai Vestergaard, Jonas Kirkel, Emil Rosenberg, Selius Gindeberg og Julius Hansen, som alle er årgang 2005 og Zanar som er årgang 2006, var med i dag og gjorde det alle fint. De har - ligesom mange af de andre drenge i denne trup - taget nogle rigtig store skridt hen over efteråret. Der må være mange, der går på juleferie med blod på tanden, lyder det fra Mads Søvndal.

Silkeborg IF - AC Horsens 3-2
'17: 1-0
'27: 2-0
'34: 3-0
'51: 3-1 Noah Tackmann (Emil Rosenberg)
'58: 3-2 Sebastian Michaelsen (Julius Hansen)

På billedet: Noah Tackmann