U17: Maksimumpoint efter to kampe


19. august 2019

U17 vandt lørdag 3-2 hjemme mod HIK. Inden kampen havde U17 sendt Jeppe Kjær med U16-landsholdet, mens holdets anfører Kasper Engby måtte se til fra sidelinjen med en skade, men det var ikke til at se på hjemmeholdet, som fra start satte sig på spillet.

Især Alem Sabic voldte udeholdet store problemer, og efter kun 10 minutter burde Joachim Jensen have bragt hjemmeholdet foran, da han blev spillet helt fri foran mål.

I kampens indledning var der gode muligheder til både Alem, Joachim, Asbjørn og Frederik Graversen, mens gæsterne fra HIK måtte se et forsøg tage stolpen.

Efter 35 minutter kom forløsningen dog for hjemmeholdet, da Alem Sabic og Asbjørn Gaarde erobrede bolden højt, og Alem fortsatte sin målstime, da han udplacerede gæsternes målmand.

Kort efter pausen kom HIK dog på 1-1. Lidt sjusket bagspil hos hjemmeholdet resulterede pludselig i, at gæsternes angriber stod fri inde i feltet, og her måtte Anders Hoff i målet se prisgivet til.

Det slog dog ikke U17-mandskabet fra Horsens ud. Kun 90 sekunder senere bragede Frederik Timm bolden i mål en 25-30 meter udefra. Et rigtig flot mål af Frederik Timm.

Det blev også 3-1 til hjemmeholdet, og igen var det en midterforsvarer, som kom på tavlen. Frederik Nielsen tog chancen langt ude fra på et frispark, og her var Anton Gelvad først på returbolden.

De sidste 10 minutter havde både Alem, Asbjørn, Arman og Benjamin Just store chancer for at score, men i stedet reducerede gæsterne til 2-3 i en situation, som lignede en offside.

Det var en tilfreds cheftræner, som vi fangede efter kampen, som dog også godt kunne finde huller i osten:

- Vi vinder fortjent set på spil og chancer. Vi er trætte af, at vi indkasserer to mål, for det var på to store fejl af os selv - hvor nummer to dog ligner en offside. Omvendt ser vi masser af positive ting i spillet med bolden, og vores to angribere Alem og Joachim var virkelig en trussel på gæsternes mål. Derudover spiller Asbjørn, især i 1. halvleg, noget af det bedste i sin tid i AC, så der var mange positive ting, som vi tager med videre, fortæller Christian Hansen.

I løbet af kampen blev der debut til Emil Rosenberg, som er fra årgang 2005, og derfor aldersmæssigt kun er U15.

- Emil har gjort det godt til træning, og derfor var det fuld fortjent, at han fik debut i dag. Vi har mange dygtige 2005-spillere, som vi tror rigtig meget på i Akademiet, så derfor var det helt naturligt, at vi i dag kunne give Emil debut, fortæller Christian Hansen.

Næste opgave for U17 er på lørdag, når Helsingør gæster CASA Arena Horsens.

AC - HIK 3-2 (1-0)
35’ 1-0 Alem Sabic (Asbjørn Gaarde)
51’ 1-1
53’ 2-1 Frederik Timm
73’ 3-1 Anton Gelvad (Frederik Nielsen)
90+2’ 3-2