U17: Misvisende cifre i premierenederlag


11. august 2020

AC Horsens’ U17-drenge skulle skyde den nye liga-tilværelse i gang mod sidste sæsons nummer 2, Lyngby BK. Det var en jævnbyrdig affære, selvom slutresultatet indikerer noget andet. 

I 1. halvleg er det kongeblå hjemmehold mest på bolden, og efter 19 minutter spiller de en bold ned i bagrummet, som ”de gule” ikke får forsvaret ordentligt. Efter lidt klumpspil foran mål lander bolden i kassen til 1-0.

Målet slår ikke de gule talenter ud, som langsomt får arbejdet sig mere og mere ind i kampen. Pausestillingen er 1-0, men der er tydeligt en tro på, at det kan godt kan vende i 2. halvleg. Og ganske rigtigt, så kommer ”de gule” noget bedre ud til 2. halvleg. Udeholdet sætter sig på spillet og kommer stadig tættere på Lyngbys mål. Blandt andet har Angelo Nehmé og Julius Hansen nogle gode relationer, som er tæt på at blive farlige. 

Men Lyngby er kyniske, og midt i udeholdets bedste periode sparker de et distancespark ind til 2-0. Herefter trykker ”de gule” fortsat på og reagerer egentlig flot efter scoringen. I minut 88 bliver de straffet på en omstilling, og taber herefter lidt koncentration, hvorfor Lyngby scorer på et hjørnespark i overtiden til slutresultatet 4-0. 

U17-cheftræner Mads Søvndal var naturligt nok skuffet over resultatet, men alligevel fortrøstningsfuld på baggrund af præstationen: 

- Vi møder et dygtigt Lyngby-hold i dag. Men vi formår også at gøre ondt på dem med de spidskompetencer, vi har. Det var fedt at få sparket ligaen i gang, og vi fik bevist både over for os selv og de fremmødte, at vi sagtens kan være med på dette niveau. Selvom resultatet ikke var, som vi havde ønsket, så var præstationen rigtig god. Og vi er stærke på vores værdier hele kampen igennem. Denne slags præstationer kommer til at give os masser af point i ligaen, og det jagter vi allerede på lørdag mod OB, fortæller Mads Søvndal.

Lyngby – AC Horsens 4-0 (1-0) 
‘19: 1-0 
’51: Gult kort (Lyngby) 
’63: Gult kort (Arman Bijedic) 
‘68: 2-0 
‘88: 3-0 
‘91: 4-0