U17: Stærk 2. halvleg var ikke nok til point


17. november 2020

Efter en kamppause på to weekender var det igen blevet tid for U17-drengene til at spille kamp. Denne gang var det Silkeborg, der kom på besøg, og det skulle vise sig at blive en ganske tæt affære.

Silkeborg starter kampen bedst, og især på bolden har de overtaget over ”de gule”, der har svært ved at finde de rigtige løsninger på bolden. Netop dette bliver udslagsgivende, da Silkeborg efter 22 minutters spil udnytter en opspilsfejl og gør det til 0-1 ved Asbjørn Bøndergaard. Selvsamme Bøndergaard gør det også 10 minutter efter til 0-2, da han viser stor fysisk styrke i en 50-50 duel. Til trods for cifrene er det et hjemmehold, der har udvist stor defensiv disciplin og aggressivitet.

”De gule” fortsætter med at arbejde godt sammen som en enhed i forsvarsspillet, og kombineret med den aggressivitet der også var til stede i første halvleg, kaster dette nogle gode omstillingsmuligheder af sig. Den første store af disse tilfalder Christian Atzen efter ca. 70 minutter, kort tid efter at være blevet indskiftet til sin U17 debut. Atzen skaber selv chancen med sin store aggressivitet, men keeperen trækker sig sejrrigt ud af den duel. Dette skulle vise sig at være starten på et massivt AC Horsens-tryk. To minutter senere tilspiller ”de gule” sig nemlig endnu en stor chance. Luca Ørsted finder Julius Hansen med en veltimet stikning, men heller ikke denne gang udplaceres Silkeborgs keeper. Næste store chance falder efter ca. 80 minutters spil, hvor Emil Rosenberg tæt under mål afslutter inden for keeperens rækkevidde. Ind vil bolden ikke, trods et massivt overtag i spil og chancer i slutfasen. I stedet er det Silkeborgs Lasse Kaihøj der i de døende minutter, mens hjemmeholdet jagter en reducering, kan sparke bolden flot over i det lange hjørne fra distancen.

U17 cheftræner Mads Søvndal ærgrede sig efterfølgende over at det ikke blev til point i en kamp, hvor ”de gule” bestemt havde muligheden for det på baggrund af præstationen:

- Drengene leverer en god indsats, hvor det er tydeligt, hvad vi vil, og hvad vi gerne vil stå for. Vi er aggressive, hårdtarbejdende og meget afklarede i vores forsvars- og erobringsspil. Vi formår at få skabt en tæt kamp mod et stærkt Silkeborg-hold, der straffer vores fejl, og netop af den grund ærgrer jeg mig her bagefter. Fordi når kampen er så tæt, og vi skaber de chancer, vi gør ved 0-2, så skal vi også have point med. Det er næste skridt for os, og det er jeg overbevist om, at vi også tager, hvis vi fortsætter med at præstere sådan her, fortæller Mads Søvndal.

AC Horsens - Silkeborg IF 0-3
'22: 0-1 Asbjørn Bøndergaard
'33: 0-2 Asbjørn Bøndergaard
'92: 0-3 Lasse Kaihøj

På billede: Gustav Jørgensen