U17: Tre point i flot forårspremiere


1. marts 2020

AC Horsens’ U17-mandskab indledte lørdag forårssæsonen på hjemmebane mod AB. ”De gule” lå inden kampen nummer 1 med 2 point ned til B93, og denne føring udbyggede AC Horsens ved at besejre AB med 2-1.

Kampen startede med hjemmeholdet i teten, og gæsterne havde svært ved at håndtere det høje pres. Arman havde hjemmeholdets første mulighed, men bolden sneg sig lige forbi.

Efter 16 minutter gik den dog ikke længere for gæsterne. Asbjørn Gaarde smed en stikning ned bag gæsternes bagkæde, og her kunne Joachim Nielsen løbe ned og score sikkert.

Målet øgede presset på gæsternes mål, og samme Joachim havde en fin mulighed, som blev headet lige forbi. Også Anton Gelvad havde en god mulighed på frispark, men bolden susede lige over mål.

Kort inden pausefløjtet bragte Emil Rosenberg dog hjemmeholdet foran med 2. Efter flot forarbejde af Arman Bijedic kunne han til sidst tippe bolden om ved bagerste stolpe, hvor Emil kunne heade bolden i mål.

Efter pausen lykkes det gæsterne at gøre tingene mere jævnbyrdige med lange bolde ned i hjemmeholdets bagrum, og kampen var uden de store chancer i lang tid, men bar præg af en premierekamp, hvor der var nerver i spil, da det pludselig igen handlede om point.

Arman havde et fint forsøg efter indlæg fra Anton, mens AB sparkede lige på Andreas Lagoni.

Med 10 minutter igen kom reduceringen dog fra gæsterne. Et indirekte frispark blev ad to omgange sparket flot i mål, hvilket fik gæsterne til at tro på tingene.

Alem Sabic har været ude med en lyskeskade, og han kom på banen, og der var U17-debut til Gustav Jørgensen.

I slutminutterne fik AB bolden i nettet to gange. Desværre for gæsterne var det direkte på indkast og efter et mindre overfald på hjemmeholdets målmand, og derfor blev begge mål korrekt annulleret.

”De gule” kunne derfor øge forspringet ned til B93, som nu venter næste lørdag på CASA Arena Horsens.

Det var en tilfreds chef, som vi fangede efter kampen:

- Jeg var meget overrasket over vores dominans i første halvleg, hvor vi ikke tillader AB en eneste afslutning mod mål. I 2. halvleg bliver det en rigtig premierekamp, og vi er meget glade for at stå med de 3 point, for det blev lidt for spændende til sidst. Så stor ros til drengene, for det er i sidste ende pointene som tæller, siger cheftræner Christian Hansen.

Der var flere gode præstationer for hjemmeholdet, hvor stopperparret Lukas Wagner og Frederik Timm især i 1. halvleg var gode, men det var Joachim Nielsen som alligevel løb med overskrifterne:

- Joachim har bare været drønfarlig i en lang periode. Igen i dag laver han et flot mål, men kommer også til flere chancer - både med skoene og med låget. Det vidner om høj kvalitet, og Joachim går helt sikkert et rigtig godt forår i møde, slutter cheftræner Christian Hansen, som opfordrer alle til at dukke op på lørdag og støtte de gule U17-drenge, som spiller topkamp mod B93 13.00.

AC Horsens - AB 2-1 (2-0)
16’ - 1-0 - Joachim Nielsen (Asbjørn Gaarde)
44’ - 2-0 - Emil Rosenberg (Arman Bijedic)
78’ - 2-1