U17: Værdier og kynisme sikrede 3 point Esbjerg


30. november 2020

AC Horsens’ U17-mandsskab skulle lørdag til Esbjerg og følge op på den gode præstation mod FC Nordsjælland fra sidste weekend.

Det var et udehold, der lagde rigtigt godt fra land fra kampens start. Allerede efter få minutters spil tilspillede de sig kampens første muligheder, hvor de på omstillinger kom med rigtig meget fart. Og netop en omstilling bærer frugt efter 13 minutters spil, da Angelo Nehme erobrer bolden midt på banen. Herfra tager han sagen i egen hånd, og efter en flot soloaktion i højre side finder han Julius Hansen med et fladt indlæg, der sikkert sparker den i kassen til 0-1. Resten af 1. halvleg bølger frem og tilbage med lidt muligheder i begge ender, men ”de gule” kan gå til pause foran 0-1.

2. halvleg er kun syv minutter gammel, da Esbjerg udligner til 1-1 på en ripost efter en flot redning i første omgang af Magnus Østergaard. Dette slår dog ikke udeholdet ud, og på endnu en omstilling straffes det stribede hjemmehold. Angelo erobrer igen bolden midt på banen og finder herefter Zanar Hussein, der spiller den videre til Emil Rosenberg, som finder Arman Bijedic i mellemrum. Arman driver bolden i høj fart ned mod Esbjergs mål, og på det helt rigtige tidspunkt spilles bolden dybt til Julius, der har fundet en fri position. Den stærke skarpretter er endnu en gang på pletten og sparker bolden mellem benene på keeperen til 1-2.

I den sidste halve time af kampen forsvarer ”de gule” sig godt og kompakt og bliver fortsat farlige på omstillinger. Da slutfløjtet lyder, kan udeholdet løfte armene i jubel efter en god præstation og en fortjent sejr.

U17-cheftræner Mads Søvndal var efter kampen tilfreds med flere dele af spillet:

- Jeg er meget tilfreds med måden, vi igen forsvarer på som en enhed. Vi er kompakte og aggressive, og det gør, at vi kommer i mange omstillingsmuligheder, hvor vi er virkelig giftige og også laver to i dag. Vi har leveret gode præstationer over en længere periode, og i dag var vi så kyniske og dygtige nok til også at tage alle tre point. Det kom blandt andet af, at spillerne i slutfasen virkelig krigede sejren hjem på vores værdier og viste et udtryk som vi i AC Horsens gerne vil kendetegnes ved, fortæller Mads Søvndal.

Esbjerg fB - AC Horsens 1-2 (0-1)
’13: 0-1 Julius Hansen (Angelo Nehme)
’20: Gult kort Lukas Wagner
’52: 1-1 Oscar Obel Hall
’60: 1-2 Julius Hansen (Arman Bijedic)