U19: Klar fremgang at spore for ”de gule” efter anden sejr i træk


3. maj 2021

AC Horsens’ U19-hold hentede den anden sejr på stribe i lørdags. Onsdagens hjemmekamp mod Lyngby blev vundet med 2-1, og ”de gule” tog ligeledes alle 3 point med hjem, da Silkeborg blev besejret med 3-2 på Jysk Park.

Gæsterne kom med selvtillid og satte sig fra start på kampen, og Enrico Singh sparkede lige over målet. Enrico havde alene i første halvleg flere distancespark, som røg over målet.

Andreas Lassen fulgte trop, og kort efter skulle Joachim Nielsen have bragt gæsterne i front, men en flot redning af hjemmeholdets målmand satte en stopper for det.

Efter 21 minutter gik den dog ikke længere for hjemmeholdet. Et hjørnespark blev hældt ind i feltet, og her måtte en Silkeborg-spiller bruge hånden til hjælp, og derfor straffespark til De Gule, som Andreas Lassen ligesom i Vejle, sparkede sikkert ind.

Gæsterne kom med et aggressivt udtryk, og kun en enkelt gang blev hjemmeholdet rigtig farlige, men her diskede Anders Hoff op med en flot redning.

2. halvleg startede med samme kampbillede, og igen måtte Enrico Singh se sit forsøg blive reddet.

Stille og roligt blev kampen dog mere lige, og kort inde i 2. halvleg blev et boldtab for ”de gule” dyrt, da Silkeborg satte afsted og sparkede udligningen ind. Målet rystede gæsterne, og kampen bar præg af lidt for mange boldtab, og lige præcis sådan et blev dyrt efter en times tid, da Silkeborg endnu engang udnyttede et boldtab for gæsterne til at bringe sig foran.

Gæsterne sled med det, og Asbjørn Gaarde var tæt på at udligne, da han flot kom fri på kanten af feltet, men keeperen fra Silkeborg diskede igen op med en flot redning.

Efter 69 minutter gik den dog ikke længere. Asbjørn snittede et hjørnespark videre, og ved bagerste stolpe kunne Joachim Nielsen score sit første ligamål.

Målet gav gæsterne energi, og de pressede på for sejren, som fortjent kom efter at David Kruse smukt lagde bolden ind i panden på James Gomez, som fik U19-minutter i benene, og så kunne AC Horsens rejse hjem med alle 3 point.

Cheftræner Christian Hansen gjorde status efter en flot kamp:

- 1. halvleg er meget afklaret. Vi har de rigtige positioner, spiller en flot halvleg med bolden og skaber en håndfuld store chancer. Vi mangler flere dybe løb, som vi også sled lidt med mod Lyngby. 2. halvleg blev mere lige end første halvleg. Vi bliver straffet af Silkeborg på to omstillinger efter boldtab centralt, og her er Silkeborg gode. Generelt var det en god kamp mellem to gode fodboldhold, men jeg er stolt af gutterne, at vi får kriget den hjem til sidst. Det vidner om kvalitet, fortæller Christian Hansen og fortsætter:

- Endnu engang peger pilen i den rigtige retning. Pointmæssigt har vi fået 9 point i de sidste 4 kampe, men jeg hæfter mig langt mere ved, at vores udtryk og spillemæssige udtryk nu i større perioder ligner det, som vi stiler efter. Og gør det det, så kommer pointene også. Så dejligt endnu engang at kunne stå i omklædningsrummet og synge - sejr over Lyngby i onsdags og i dag over Silkeborg er sindsygt stærkt, så det nyder vi hele weekenden, og på mandag er vi klar til at tage fat igen, for allerede tirsdag venter der os en pokalkamp ude mod Hobro, hvor vi vil gøre alt for at komme videre, slutter cheftræner Hansen.

Silkeborg - AC Horsens 2-3 (0-1)
21’ - 0-1 - Andreas Lassen (straffespark)
51’ - 1-1 - Anders Dahl
59 - 2-1 - Niclas Holm Pedersen
69’ - 2-2 - Joachim Nielsen (Asbjørn Gaarde)
86’ - 2-3 - James Gomez (David Kruse)