U19: Ungt mandskab fik deres sag for i det Midtjyske


21. marts 2021

U19 Ligaen blev som den eneste ungdomsrække sat i gang i weekenden, og her skulle de gule U19-drenge på besøg hos FC Midtjylland, som topper U19 Ligaen.

”De gule” har ligesom resten af samfundet været nødt til at følge retningslinjerne fra regeringen, og derfor har optakten været noget anderledes. Indtil for nylig har truppen trænet i grupper af 4, og selvom holdet nåede en træningskamp mod AGF i sidste weekend, så kunne man godt se, at der mangler kampminutter i benene.

Fra start var det hjemmeholdet i teten, og gæsterne måtte arbejde for føden, men fik flere gange presset hjemmeholdet til fejl, som førte til nogle lige-ved-og-næsten situationer.

Efter 15 minutter bragte hjemmeholdet sig dog i front. En dyb pasning gjorde ondt på gæsternes bagkæde, og så kunne Oscar Fraulo bringe hjemmeholdet foran 1-0.

Målet virkede dog ikke til at ryste gæsterne, som bed fint fra sig, og Viktor Øhlenschlæger havde et fint forsøg efter et indlæg fra Anton Gelvad.

I det 27. minut blev gæsterne dog straffet. Et lidt for passivt genpres blev straffet, og hjemmeholdet satte en flot omstilling sammen, som endte med, at Valdemar Andreasen kunne bringe hjemmeholdet foran med 2.

Gæsterne blev dog ved med at arbejde for sagen, men man kunne godt se, at der manglede den sidste skarphed.

Hjemmeholdet bragte sig foran 3-0 efter et klodset straffespark, som Anders Hoff i målet dog flot reddede, men riposten kunne Victor Lind sparke ind. Victor Lind kunne også bringe hjemmeholdet foran med 4 før pausen, da gæsterne igen røg ind i hjemmeholdets omstillingsmaskine.

Gæsterne kom ud med fornyet energi, og 2. halvleg bød på flere pæne forsøg til blandt andet Andreas Lassen, Viktor Øhlenschlæger og Asbjørn Gaarde, men skarpheden manglede desværre, når chancerne bød sig.

Skarpheden havde hjemmeholdet, og Frederik Christensen sparkede 5-0 scoringen ind bag en chanceløs Anders Hoff, og Mikkel Tønnesen lukkede festen til 6-0, da han nok engang afsluttede en flot omstilling fra hjemmeholdet, efter gæsterne havde haft en hjørnespark.

Vi fik følgende kommentarer fra cheftræner Christian Hansen efter kampen:

- I dag mødte vi det bedste hold i Ligaen, og vi vidste på forhånd, at det ville blive en svær kamp, men vi havde arbejdet målrettet på at forbedre nogle af de ting, som vi kæmpede lidt med i efteråret, og blandt andet vores spil i fase 1 samt vores pres så til tider okay ud. Det var dog tydeligt at se, at vi mangler kampminutter i benene, og når man møder FC Midtjylland, og ikke er der 110 procent, så taber man - og det gjorde vi også i dag, fortæller Christian Hansen.

I løbet af efteråret har både James Gomez og Muamer Brajanac gjort sig på U19-holdet, mens også David Kruse og Mathias Madsen, som også er en fast del af 1. holdet, har spillet masser af minutter på U19-holdet. De to førstnævnte har spillet sig ind i varmen på superligaholdet, mens David Kruse og Mathias Madsen begge døjer med skader, og derfor ikke var med i dagens kamp, men Christian Hansen var dog glad for at se, at andre trådte i karakter:

- Det er klart, at vi kommer med et ungt hold med kun tre 2.års U19-spillere. Men er man god nok, er man også gammel nok, og spillere som Selius Gindeberg og Lukas Wagner, som begge startede kampen, fik i dag debut for U19, og gjorde begge en solid indsats. Vi var rigtig glade for endelig at komme i gang med at spille om point igen, og vi kommer til at være helt klar mod AaB, som vi møder den 5. april." slutter Christian Hansen.

FC Midtjylland - AC Horsens 6-0 (4-0)
15' - 1-0
27' - 2-0
34' - 3-0
43' - 4-0
53' - 5-0
73' - 6-0