Underholdende træningskamp på CASA Arena Horsens


3. februar 2012

AC Horsens byggede videre på de gode takter fra træningskampen mod Randers FC, da ”De Gule” mødte Silkeborg IF i eftermiddag. De to hold gav hinanden en god træningskamp og AC Horsens formåede at spille i et højere tempo end mod Randers FC og der blev også skabt endnu flere chancer i dag.

Hjemmeholdet kom frem til kampens første chance, da Jeppe Mehl bragte bolden frem i højt tempo i det 13. minut og han nåede lige nøjagtigt at prikke bolden videre til Lasse Kryger, der sendte bolden fladt ind foran mål, hvor Kenan Hajdarevic var tæt på at nå frem til bolden før en Silkeborg-spiller.  Fire minutter senere erobrede Troels Kløve bolden og sendte et knaldhårdt skud mod kassen. Lasse Heinze måtte give en retur og den opsnappede Kenan Hajdarevic. Han viste godt overblik og fandt Jeppe Mehl, der køligt placerede bolden helt ude i den ene side.

Gæsterne fra Silkeborg viste god moral og havde en god periode efter scoringen, der resulterede i et par farlige forsøg. To minutter efter 1-0 målet viste Kasper Risgård prøver på sin sparketeknik, da han forsøgte at sende bolden ind i det lange hjørne, men stolpen stod i vejen. To minutter senere var Jeppe Illum alene igennem, men Frederik Rønnow kom godt ud af sit mål.

AC Horsens fortsatte med at producere chancer og en af de større tilfaldt Martin Spelmann efter knap en halv times spil, da han afsluttede en hurtig omstilling, men Heinze tog sig af forsøget. Christian Holst var anderledes skarp i det 34. minut, da han prikkede bolden i kassen for øjnene af en passiv AC-defensiv.

Martin Spelmann var på spil mod slutningen af 1. halvleg og først tvang han Lasse Heinze ud i fuld længde i det 39. minut og et minut senere var han alene med Silkeborg-keeperen efter en god aflevering fra Martin Retov, men uden at få netmaskerne til at blafre.

I stedet for 2-1 blev det så 1-2 fire minutter før pausen. Et indlæg fra Silkeborgs højre side blev lagt af til Christian Holst, der afsluttede og Frederik Rønnow måtte give en ripost som Henrik Pedersen headede i kassen.

”De Gule” fortsatte ufortrødent efter pausen og kom også frem til en del chancer. Det var dog Silkeborgs Jeppe Illum, der fik den første i 2. halvleg, men Frederik Rønnow kom godt ud af sit mål. Efter en times spil var cheftræner Johnny Mølby nødt til at skifte ud, da først Thomas Kortegaard måtte udgå med noget der ligner en forstrækning i forlåret og kort efter måtte Niels Lodberg lade sig udskifte efter at have fået et riv i lysken.

Udskiftningerne lod dog ikke til at påvirke AC Horsens og i det 66. minut brændte det igen på foran Heinzes mål. Anders Nøhr sendte Lasse Kryger afsted på venstrekanten og han sendte en flad aflevering ind foran mål, hvor Kenan Hajdarevic afsluttede lige forbi den ene opstander. Kenan Hajdarevic var på spil igen seks minutter senere, da Ken Fagerberg fandt ham med en smart stikning. Hajdarevic styrede mod mål og afsluttede, men Lasse Heinze vandt den direkte duel. Fem minutter senere gik den så ikke længere for Silkeborg-keeperen, der måtte hente bolden ud af netmaskerne. Bolden landede hos Ken Fagerberg i feltet efter gode aktioner af Anders Nøhr og André Bjerregaard i højre side, og den svenske angriber dirigerede bolden videre til Troels Kløve, der sendte bolden udenom Lasse Heinze og i mål. I situationen fik Troels Kløve et slag på den ene knæskal og han måtte lade sig udskifte. Det betød, at AC Horsens spillede i undertal de sidste 11 minutter, men holdet formåede alligevel at putte 3-2 målet i kassen.

Martin Spelmann erobrede bolden i det 83. minut og spillede den videre til Ken Fagerberg, der trods en rød mand dansende på ryggen, formåede at bevare roen og spille den videre til Spelmann på det helt rigtige tidspunkt. Spelmann kvitterede for den gode stikning ved at styre mod mål og udplacere Lasse Heinze.

Alt i alt en rigtig god test for ”De Gule”, der kan se frem til en friweekend og tre træningspas i næste uge, før det gælder træningskampen mod Esbjerg på onsdag.

AC Horsens: Frederik Rønnow, Troels Kløve, Alexander Juel Andersen, Niels Lodberg (Hamza Kizil, 62.), Thomas Kortegaard (Anders Nøhr, 62.), Lasse Kryger, Janus Drachmann, Martin Retov (André Bjerregaard, 61.), Jeppe Mehl (Ken Fagerberg, 61.), Martin Spelmann, Kenan Hajdarevic (Christian Madsen, 76.).