Vigtig AC-sejr i Haderslev


6. august 2012

AC Horsens vandt aftenens superligaopgør på Haderslev Fodboldstadion med 2-0 over SønderjyskE, og dermed har ”De Gule” hentet syv point i sæsonens første fire kampe.

Brandvarme Troels Kløve sørgede for en chokstart til værterne, da han i det tredje minut bragte AC Horsens foran. Steffen Kielstrup tog et langt indkast ind mod mål, hvor Daniel Christensen ikke clearede godt nok, og det takkede Troels Kløve for ved at sende bolden i kassen med en følt yderside.

AC Horsens spillede flot i den første halve time, og kreerede chancer, der burde have resulteret i yderligere mål. Troels Kløve, Martin Spelmann og Henrik Toft havde alle kvalificerede afslutninger inden for det første kvarter, men uden at få netmaskerne til at blafre og lidt senere bød Martin Spelmann og Ken Fagerberg ind med afslutninger, men de var heller ikke dygtige og heldige nok til at passere Håkon Opdal.

I det 24. minut satte Ken Fagerberg Daniels Christensen eftertrykkeligt af på højrekanten og styrede mod baglinjen, hvorfra han fandt Henrik Toft med en aflevering skråt bagud, men Toft sendte bolden over mål.

SønderjyskE begyndte så småt at vise tænder i det sidste kvarter af 1. halvleg, og efter en halv times spil måtte Frederik Rønnow hive en klasseredning ud af ærmet på Hedinssons afslutning fra tæt hold. Seks minutter før pausen måtte Rønnow ud i fuld længde for at snuppe langskuddet fra Connor O’Brien. Kort før pausen var det alligevel AC Horsens, der var tæt på at sende bolden i kassen igen, da Martin Spelmann lagde bolden af til Steffen Kielstrup, der dog sendte det store tilbud forbi kassen.

AC Horsens fortsatte dominansen efter pausen, men i det 52. minut måtte Frederik Rønnow igen hive en klasseredning frem. Lasse Vibe spillede et-to med Tommy Bechmann på højrekanten, hvorefter han sendte et knaldhårdt skud mod kassen, som Frederik Rønnow viftede forbi mål.

Hjemmeholdets tilskuere holdt vejret et kvarter før tid, hvor AC Horsens fik fire hjørnespark i træk, og Lasse Kryger headede det sidste lige over mål. AC Horsens lukkede kampen i det 83. minut, da Niels Lodberg måtte bruge ulovlige midler for at stoppe Martin Spelmann i feltet. Dommer Jakob Kehlet pegede på pletten, og Martin Spelmann scorede på det efterfølgende straffespark. Tre minutter før tid fik Martin Spelmann en gylden chance for at score 3-0 målet, da han modtog en perfekt tværaflevering fra Kenan Hajdarevic og var helt blank foran mål, men han missede det store tilbud.

Kampen bød udover tre gule point også på debut til Henrik Smedegaard.

Matchfacts:

SønderjyskE – AC Horsens 0-2 (0-1)

AC Horsens:

Frederik Rønnow

Alexander Juel Andersen, Morten Rasmussen, Mads Agesen, Thomas Kortegaard

Martin Spelmann, Janus Drachmann, Steffen Kielstrup, Troels Kløve

Henrik Toft, Ken Fagerberg

Indskiftninger, AC Horsens:

62. Lasse Kryger (Henrik Toft)

79. Kenan Hajdarevic (Ken Fagerberg)

90. Henrik Smedegaard (Troels Kløve)

Advarsler, AC Horsens:

49. Mads Agesen

61. Thomas Kortegaard

SønderjyskE:

Håkon Opdal

Jarl André Storbæk, Thomas Hansen, Niels Lodberg, Daniel Christensen

Lasse Vibe, Henrik Bødker, Henrik Hansen, Connor O’Brien, Eyjolfur Hdinsson

Tommy Bechmann

Indskiftninger, SønderjyskE:

46. Hallgrimur Jonasson (Thomas Hansen)

80. Bjørn Paulsen (Eyjolfur Hedinsson)

85. Florian Hart (Connor O’Brien)

Advarsler, SønderjyskE:

52. Henrik Hansen

Tilskuere:

4.033

Dommer:

Jakob Kehlet