Fantastisk udvikling på Akademiet: Nu i top 12 i Danmark

01.06.2021 07:30

Fantastisk udvikling på Akademiet: Nu i top 12 i Danmark

AC Horsens har gennem de senere år opgraderet klubbens akademi på en række områder, og den foreløbige kulmination kom for et år siden, da DBU tildelte ”de gule” tre stjerner og en placering som nummer 13 inden for talentudvikling.

Her et år senere er der igen en god nyhed til alle i og omkring AC Horsens, for Akademiet har fået tildelt endnu en halv stjerne, som var ambitionen, og AC Horsens rykker op som nummer 12 på ranglisten over talentudvikling i de danske klubber.

Head of Coaching, Claus Troelsen, har sammen med sports- og talentchef Niels Erik Søndergård, ungdomsudviklingstræner Kristian Høeg og individuel træner Keld Erik Sørensen udgjort den hårdtarbejdende gruppe, der har brugt rigtig meget tid på at udarbejde og finpudse licensansøgningen.

- Vi er rigtig glade for og stolte over, at vores kontinuerlige arbejde endnu engang har båret frugt, og fremgangen er et udtryk for et virkelig stærkt talentmiljø, hvor der bliver arbejdet hårdt og målrettet hele vejen rundt i klubben lige fra spillere, trænere, ledere, administration, bestyrelse og frivillige, og når man formår det, så kan man rykke meget. Vi havde en ambition om at tilføre endnu en halv stjerne, og det er en stor bedrift for os, at vi nu er i top 12 i Danmark, men det er også vigtigt for mig at understrege, at vi ikke er i mål. Vi skal og vil mere, og vi er på rette vej, for vi har igen rykket os på alle syv områder. Vi skal være state of the art inden for talentudvikling i Danmark i forhold til vores måde at arbejde med de unge mennesker på, fortæller Claus Troelsen og fortsætter:

- Jens Berthel Askou er forholdsvis ny som cheftræner i AC Horsens, men han har også været med til at sætte sit aftryk på den gule talentudvikling, og vi har en rigtig god dialog om tingene. Seks spillere fra Akademiet har fået debut på førsteholdet i denne sæson, og det er ekstremt glædeligt, for vi har brugt mange kræfter på transitionsdelen. Nu kan vi se de første spæde tegn på succes, men vi vil endnu mere, og vi er klar til også at levere spillere til førsteholdet fremadrettet, for der er mange talenter på spring, lyder det fra Claus Troelsen.

Den gule talentudvikling har aldrig været bedre end i øjeblikket, og det vækker også glæde på direktionsgangen.

- Når vi ser på os som klub og den strategi, der blev lagt for år tilbage, så er det enormt glædeligt, at vi nu tager endnu et step op i top 12 og opnår 3,5 stjerner, for det er en anerkendelse af det fantastiske arbejde, der bliver udført på Akademiet hver eneste dag. Vi har i den grad bygget på lag for lag, og det er en fornøjelse at se, hvor det har bragt os hen i dag, fortæller direktør Kristian Nielsen.

Det er under et år siden, at Niels Erik Søndergård blev sports- og talentchef i AC Horsens, og han har på tætteste hold set og været en del af talentudviklingen på Langmarksvej.

- Det er imponerende, at vi allerede i år ét i ligaen har løftet os igen til 3,5 stjerner, og det vidner i den grad om, at vi er på rette vej. Det er sket via flot akademiarbejde gennem årene og er en stor cadeau til alle, der er en del af klubben. Som klub og medarbejdere skal vi være stolte over, at vi kan være med blandt de allerbedste i Danmark og kan måle os med større klubber, siger Niels Erik Søndergård.

På billedet er Head of Coaching Claus Troelsen sammen med anførerne fra U13-U19.