Pokalmester: AC Horsens’ U19 sejrede i pokaldrama

09.06.2021 12:12

U19 triumferede efter 7-6 sejr over Esbjerg fB.

AC Horsens’ U19-mandskab kunne tirsdag aften løfte pokalen, da de på Silkeborgs stadion, JYSK-Park, slog Esbjerg i finalen efter straffesparkskonkurrence. Esbjerg som kom med 12 sejre i bagagen og havde en uge inden slået ”de gule” i turneringen.

Det var dog ”de gule”, som først bed fra sig. Andreas Lassen afsluttede på mål, og Joachim Nielsen var først på returen, men målet blev annulleret for offside, som efterfølgende viste sig at være tvivlsom.

Kort efter måtte Hoff i AC Horsens-målet diske op med en flot redning, da en Esbjerg-spiller afsluttede fra spids.

Esbjerg bragte sig foran efter 16 minutter, da en afslutning fra siden blev reddet af Hoff i målet, men Frederik Ehrhorn var først på returen og bragte Esbjerg foran i finalen.

Men glæden varede dog kun kort for Esbjerg, for efter 16 minutter erobrede Asbjørn Gaarde bolden, smed den afsted til Viktor Øhlenschlæger, som fikst spillede et to med Joachim Nielsen, som med hælen fandt Viktor igen, og Viktor kunne sparke bolden i nettet til 1-1.

Det fik mange af tilskuerne til at bryde ud i jubel, og kort efter måtte de medrejsende Horsens-fans igen klappe, da Joachim Nielsen fra midten klaskede bolden ind over Esbjergs målmand, som stod langt ude. Et vanvittig flot mål, som gjorde at ”de gule” kunne gå til pausen foran 2-1.

Kort efter pausefløjtet sendte Anders Hoff Alem Sabic afsted på et udspark, men Esbjergs keeper reddede flot.

Esbjerg fik stille og roligt lagt et tryg på AC Horsens’ felt, og Hoff måtte dirigere et indlæg over mål, som havde kurs mod det fjerne hjørne.

Efter en lille time fik AC Horsens dog bidt lidt fra sig igen, og Viktor Ø kunne sparke på mål fra kanten af feltet, men Esbjergs keeper havde godt styr på afslutningen.

Esbjerg pressede mere og mere på, og ”de gule” var lige ved at gøre livet surt for sig selv, men Esbjerg sparkede på stolpen efter en opspilsfejl. Og kort efter brændte Esbjerg tæt foran mål, da Hoff med en refleksredning holdt bolden ude af mål.

Efter 72 minutter lykkedes det dog Esbjerg at få udlignet, da en bold lidt tilfældigt dumpede ned i feltet til Oscar Hall, som kunne tvinge kampen ud i straffesparkkonkurrence, hvor Anders Hoff reddede to af Esbjergs spark, og derfor kunne AC Horsens løfte pokalen, hvilket vakte stor glæde hos cheftræner Christian Hansen:

- Det er fantastisk at slå Esbjerg her i finalen og kunne løfte trofæet. Drengene kæmpede røven ud af bukserne i 2. halvleg, og efter vores fine første halvleg, hvor vi modsat de to sidste kampe i turneringen vi har spillet, får sparket bolden i mål, viser det bare, hvor meget mål betyder i fodbold. Kæmpe ros til drengene, som bare skal nyde det at vinde et trofæ. Det var fantastisk, siger Christian Hansen og fortsætter:

- Derudover var det bare mega fedt at se den opbakning, som der var til drengene. Der var forældre, venner, skolekammerater, der var tidligere spillere på vores akademi, som havde fundet vejen, der var flere spillere fra de yngre årgange på Akademiet, mens både trænere og ledere fra klubben var at se, så det viser bare det sammenhold, som vi har i klubben - det er jeg pavestolt af, slutter Hansen.

I pokalturneringen deltog følgende hold:

AC Horsens (liga), AGF (liga), AGF/Lyseng (L1), AIF (L2), Bredballe (L2), EIF (L3),  Esbjerg (liga), Fredericia (L2), Djursland (L2), FC Midtjylland (liga), Skanderborg (L1), Grindsted (L3), HEI (L2), Herning Fremad (L1), Hjerting (L1), Hobro (div), Hornbæk (L3), Højslev (L3), Jammerbugt (L1), Kjellerup (L2), Kolding B (L2), Kolding IF (div), Nibe (L3), NUGF (L2), Odder (L1), Silkeborg (liga), Skibsby-Højene (L2), Skive (L2), Snejbjerg (L3), Starup (L3), Stensballe (L2), Stilling (L3), Sønderjyske (liga), Thisted (L1), TSV (L2), Tønder (L2), Varde (L2), Vejle (liga) og Viborg (div).

Matchfacts:

AC Horsens - Esbjerg 2-2 (2-1) - 5-4 efter straffespark
16' - 0-1 - Frederik Ehrhorn
20' - 1-1 - Viktor Øhlenschlæger (Joachim Nielsen)
23' - 2-1 - Joachim Nielsen
72' - 2-2 - Oscar Hall