Tidligere AC Horsens-spiller bliver U17-assistenttræner

29.06.2021 08:18

Peder Henriksen udgør trænerteamet sammen med cheftræner Mads Søvndal på U17.

AC Horsens har et velfungerende akademi med dygtige spillere, trænere og ledere, og nu har klubben hentet en rutineret kapacitet udefra i form af Peder Henriksen, der bliver assistenttræner for U17-talenterne og dermed skal udgøre trænerduoen sammen med cheftræner Mads Søvndal.

Peder Henriksen har en solid ballast i rygsækken som både spiller og træner, og han var blandt andet aktiv som spiller i Viborg F.F., AC Horsens og Aarhus Fremad.

Som træner har han arbejdet meget med børnefodbold i NUGF Viborg, hvor han også har været sportslig ansvarlig, og han har også trænet både ungdomselitehold i FC Midtjylland og FK Viborg samt seniorhold.

Det glæder sports- og talentchef Niels Erik Søndergård, at AC Horsens har formået at tiltrække en rutineret og dygtig assistenttræner som Henriksen.

- Det var vores Head of Coaching Claus Troelsen, der bragte Peder Henriksen på banen, og jeg har efterfølgende taget dialogen med Peder Henriksen. Jeg fandt ret hurtigt ud af, at Peder Henriksen og AC Horsens ville være et godt match, og han vil være et anderledes supplement til vores i forvejen gode trænergruppe, for han ser måske tingene lidt anderledes udefra, og han har masser af erfaring som spiller på et højt niveau. Der er ingen tvivl om, at Peder Henriksen vil være med til at udvikle os yderligere, og han bliver en god sparringspartner for de øvrige trænere og ikke mindst Mads Søvndal, som han bliver assistent for, fortæller Niels Erik Søndergård.

Peder Henriksen ser frem til et comeback hos AC Horsens, som han repræsenterede i tre et halvt år som spiller.

- Først og fremmest havde jeg en fantastisk tid som spiller i AC Horsens, og det indtryk har sat sig. Jeg har fulgt med i, hvordan klubben har gjort det lige siden og bevaret tilknytningen til nogen af de folk, jeg kender, og jeg må konstatere, at det jeg kigger på i dag, bliver bekræftet af det, jeg oplevede dengang. AC Horsens er en klub med stærke værdier og en idé om, at man kan komme langt med tingene, hvis man går engageret til værks og knokler for det. Der er selvfølgelig lagt lag på, siden jeg var her sidst, og AC Horsens har i dag et talentudviklingsmiljø, der hører til blandt de allerbedste i Danmark, og det glæder jeg mig meget til at arbejde i og med. Så der er en historik og en aktualitet, der gør, at det er interessant for mig, fortæller Peder Henriksen og fortsætter:

- Der er lagt mange sten ud til talentudviklingen i AC Horsens, så man på få år har taget kvantespring, og jeg kan forhåbentlig bidrage med at forfine ting med min spillererfaring, trænererfaring og livserfaring. De tre typer af erfaring vil jeg bringe i spil. Jeg har fået et fantastisk indtryk af Mads Søvndal, og det tog mig ikke mange minutter at afkode ham som en hårdtarbejdende, dedikeret og dygtig fodboldtræner, der ligesom jeg gerne vil arbejde seriøst med tingene på en ordentlig måde, lyder det fra Peder Henriksen.