Lubambo Musonda: Fantastisk at være en del af AC Horsens

27.08.2021 11:10

"Musso" er ved at finde fodfæste i Horsens.

Han har kun spillet to kampe for AC Horsens, men han har alligevel taget alt og alle med storm – 171 centimeter høje Lubambo Musonda – også kaldet Musso.

Han er for alvor ved at finde fodfæste efter skiftet fra polsk fodbold, og han havde ikke mange træningstimer i benene, inden han blev kastet i kamp i Hjørring og efterfølgende mod Jammerbugt FC på CASA Arena Horsens.

Han er ubesejret i den gule trøje med to 2-1 sejre, og humøret er højt på sådan en fredag eftermiddag, hvor han tager plads på massagebriksen for at sætte ord på den første tid i AC Horsens.

- Det er fantastisk at være en del af AC Horsens, hvor alle har taget godt imod mig, og jeg begynder efterhånden at lære spillerne at kende på og uden for banen. Alle er meget imødekommende og hårdtarbejdende, og det virker rigtig spændende, fortæller Lubambo Musonda.

AC Horsens har meldt klart ud, at ambitionen er en hurtig tilbagevenden til 3F Superligaen, og Musonda tror på projektet.

- Vi skal lige vænne os til at spille i en anden række, men niveauet er højt, og vi har præsteret godt i de seneste kampe, så jeg er optimistisk i forhold til, at vi når vores mål om at rykke op i denne sæson, lyder det fra Musonda.

Umiddelbart efter søndagens kamp mod Lyngby Boldklub sætter han sig ind i et fly og sætter kursen mod Marokko, hvor Zambias A-landshold samles i en træningslejr, inden de to VM-kvalifikationskampe mod Mauretanien den 3. og 7. september.

- Jeg har repræsenteret mit land, siden jeg begyndte på U17-landsholdet, og det giver mig styrke og en god følelse at være en del af landsholdet. Vi har et stærkt hold med en god blanding af talent og rutine, og vi tror på, at vi kvalificerer os til VM, siger Musonda, der bliver benyttet som højre back eller højre wing på landsholdet.