AC Horsens og Odder IGF

Odder IGF Fodbold indgår talentsamarbejde med AC Horsens

18.08.2021 06:34

Samarbejdet træder i kraft den 1. september 2021.

En af Jyllands største fodboldklubber, Odder IGF, har indgået nyt samarbejde på talentområdet for at styrke alle klubbens spillere og trænere.

- Ofte er der tale om en meget lille gruppe af spillere, som udtages til talenttræning, men her i Odder har vi en helt anden tilgang til talentudvikling. I vores Talentcenter er filosofien, at alle har talent, og det er på den måde, at vi griber træningskonceptet an på. Det handler om at udvikle fodboldfaglig kvalitet for alle lige fra de yngste små fødder og op,” forklarer Steffen Buck-Hansen, ungdomstræner i Odder IGF.  

Hidtil har Odder IGF været samarbejdsklub under AGF, men den aftale udløb i det tidlige forår 2021, og derfor kom henvendelsen fra AC Horsens på et godt tidspunkt.

- Der er bestemt ikke noget galt med AGF som eliteklub, og mange af vores medlemmer er da også på Aarhus Stadion som fans, når AGF spiller, men det set-up som AC Horsens kan tilbyde os, passer på nuværende tidspunkt langt bedre til vores visioner,” Peter Lund Christensen, medlem af Sportsudvalget i Odder IGF. Han tilføjer, at foruden udvikling af den enkelte spiller så er samarbejdet også bygget op omkring uddannelse og coaching af klubbens trænere.

Hos AC Horsens ser man med glæde frem til det nye samarbejde, og direktør Kristian Nielsen har følgende kommentar til den nye aftale.

- Vi har efter en rigtig god og konstruktiv dialog med Odder IGF Fodbold indgået et talentsamarbejde, der vil styrke begge klubber, for de dygtige folk i Odder har gang i et meget interessant fodboldprojekt, som matcher vores værdier. Odder er en veldrevet fodboldklub, der ligger i et interessant område, og historisk set har der været en god forbindelse mellem Odder IGF Fodbold og AC Horsens i forhold til lokale spillere fra Odder, der har nået førsteholdskampe for vores klub, og vi har en stor tro på, at der også i dag og i fremtiden er talenter i Odder, som vi kan hjælpe frem på fodboldscenen, fortæller Kristian Nielsen.

Trænere i begge lejre
Sebastian Kattrup bliver et vigtigt bindeled mellem de to klubber, da han i dag allerede er tilknyttet begge klubber. I Odder er han træner på Jyllandsserie holdet samt Talentcenterchef. Desuden er han tilknyttet i AC Horsens som assistenttræner for deres U19 Superligahold. Foruden Sebastian Kattrup så er målmandstræner Rasmus Horup Hansen også tilknyttet både AC Horsens og Odder IGF.  

- Det er en kæmpe fordel for det fremtidige samarbejde, at Sebastian er så dybt involveret i begge klubber. Det er ofte det, som kan mangle i arbejdet mellem en professionel klub og en samarbejdsklub, at afstanden bliver for stor, men det frygter vi på ingen måde,” siger Peter Lund Christensen.

Samarbejdet blev præsenteret på et møde tirsdag aften for alle Odder IGF’s trænere, og aftalen træder i kraft pr. 1. september 2021.