U15 smed unødvendige point i sæsonåbner

16.08.2021 16:25

Esbjerg fB sikrede sejren i overtiden.

U15-drengene debuterede lørdag i liga-regi, da de på hjemmebane tog imod Esbjerg i sæsonens første kamp. Kampen startede meget rodet med to hold, der begge havde udfordringer med at finde det polerede spil frem på en ellers fin græsbane.

I det 11. minut udnytter gæsterne en fejl fra hjemmeholdet og bragte sig foran 1-0. De gule talenter bragte dog hurtigt balance i regnskabet, da Rinor Rexepi, på flot forarbejde af Lucas Egebjerg, chippede bolden elegant over en chanceløs Esbjergs-keeper. Første halvleg forblev rodet med mange omstillinger og dueller mellem felterne.

2. halvleg blev fløjtet i gang, og det var et Horsens-hold med et forbedret udtryk. De fik lagt et større tryk på gæsterne og havde chancer og tilløb til endnu flere, men skarpheden i de sidste afgørende situationer manglede.

Det lignede længe en pointdeling mellem de to hold, men i 1 minuts overtid sejler et frispark igennem feltet og ender ved bagerste stolpe, hvor en Esbjerg-spiller dukker op og prikker bolden over stregen til stor jubel for udeholdets spillere og trænere. Dermed blev det til et nederlag i første turneringskamp til de gule AC Horsens-drenge, og det var en ærgerlig cheftræner, vi snakkede med efter slutfløjtet:

- Vi er vildt skuffede over, at vi ikke fik point med fra dagens kamp. Vi spiller for langt under vores niveau, og vi er ikke dygtige nok til at sætte vores individuelle kompetencer i scene i dag - det skal vi evaluere på, lære af og så er jeg sikker på, at vi får sat det i spil om 14 dage mod FCN. Derudover skal vi være stærkere i flere af spillets facetter, end det vi viser i dag. Lidt klichéagtigt kan man sige, at det blev en klassisk premierekamp. Det er dog ingen undskyldning, og vi må også bare sige, at vi ikke rammer det niveau, vi ved, vi besidder i dag. Når vi ikke gør det, så havde vi gerne stået med et point og potentielt endnu et point, da vi som noget nyt i U15 Ligaen skal sparke straffespark ved uafgjort om et ekstra point, fortæller Anders Wittorff og fortsætter:

- I dag er vi ikke varierede nok i vores spil, især i fase 1, og blev det lidt for ensformigt kampen igennem - vi er dygtige nok, og vi har spillerne til det, og det får vi helt sikkert også rettet op på frem mod næste opgave, slutter cheftræner Anders Wittorff.

AC Horsens – Esbjerg fB
11’ 0-1 Oliver Obel
15’ 1-1 Rinor Rexepi (Lucas Egebjerg)
81’ 1-2 Noah Kass