AC Horsens er videre i pokalen efter mandfolkeindsats

23.09.2021 16:34

Pohl, Qamili og Ludwig scorede de gule kasser.

AC Horsens kvalificerede sig torsdag aften til fjerde runde af Sydbank Pokalen med en 3-2 sejr over Silkeborg IF på CASA Arena Horsens.

Sebastian Jørgensen gjorde ellers sit til at spolere fodboldfesten for hjemmeholdet, da han efter et kvarters spil med et kort aftræk smækkede bolden helt op i krydset.

Hjemmeholdet arbejdede dog ufortrødent videre og efter et par halve muligheder slog Jannik Pohl til i det 32. minut, da han overlistede Silkeborgs keeper Nicolai Larsen. Pohl førte selv bolden frem i venstre side og scorede fra en spids vinkel.

Det var starten på en god periode, og en håndfuld minutter senere var Pohl i assistmagerens rolle, da han med et perfekt indlæg fandt Lirim Qamili ved bageste stang. Qamili svigtede ikke og headede sikkert bolden ind i netmaskerne. Kort inden havde Marcus Bobjerg en fantastisk dobbeltredning.

3-1 målet faldt fem minutter før pausen, da David Kruses hjørnespark landede i hovedet på Alexander Ludwig, der ikke svigtede foran mål. Tre mål på otte minutter inden pausen gjorde ondt på gæsterne.

Sebastian Jørgensen var tæt på at reducere lige inden pausefløjtet, men Bobjerg stod en fremragende kamp.

AC Horsens åbnede 2. halvleg bedst, og der var kun spillet godt et minut, da James Gomez headede David Kruses fine frisparksbold forbi den fjerneste stolpe.

I det 49. minut havde indskiftede Frederik Carstensen en kæmpe chance for at reducere, men han missede afslutningen tæt under mål. Syv minutter senere hakkede Lubambo Musonda bolden på overliggeren.

Silkeborgs Søren Tengstedt reducerede til 2-3 med et kort aftræk i det 68. minut, og gæsterne havde bolden mest i resten af kampen. Sebastian Jørgensen var tæt på at udligne med et godt frispark i det 88. minut, men ellers var der ikke fare på færde.

AC Horsens er videre til fjerde runde af Sydbank Pokalen, der spilles i perioden den 26.-28. oktober.

AC Horsens spiller hjemmekamp igen allerede på søndag den 26. september, når Nykøbing FC gæster CASA Arena Horsens. Klik her for at købe billet til det opgør.

AC Horsens – Silkeborg IF 3-2 (3-1)
0-1 Sebastian Jørgensen (14.)
1-1 Jannik Pohl (32.)
2-1 Lirim Qamili (37.)
3-1 Alexander Ludwig (40.)
3-2 Søren Tengstedt (68.)

AC Horsens: Bobjerg, Gomez (Riisgaard Jensen, 71.), Ludwig, Stagaard, Musonda (Santos, 71.), Hlynsson, Kruse, Brochmann (Gemmer, 71.), Lassen, Pohl (Sigurdarson, 71.), Qamili (Jacobsen, 83.).

Silkeborg IF: Larsen, Carstensen, Salquist, Felix, Dahl (Røjkjær, 85.), Gojani (Carstensen, 46.), Brink (Mattsson, 67.), Oggesen (Thordarson, 46.), Jørgensen, Vallys, Tengstedt.

Advarsel, AC Horsens: Hlynsson (16.), Stagaard (67.), Lassen (90.)