U19: Stærke præstationer af unge spillere

01.11.2021 08:20

AC Horsens spillede to tætte kampe mod FC Midtjylland og AGF.

AC Horsens- U19-mandskab spillede i uge 43 to kampe i Liga-regi, da holdet først gæstede FC Midtjylland, som ugen forinden havde slået Rosenborg med hele 10-1.

”De gule” kom med Jonas Kirkel fra U17-holdet i startopstillingen, mens Emil Rosenberg var på bænken og blev skiftet ind til sin debut for U19-holdet.

Kampen startede i et godt tempo, hvor ”de gule” stod solidt på banen og holdt FC Midtjylland fra de store chancer.

Midt i 1. halvleg blev der dog brug for Anders Hoff i målet, som på fantastisk vis tog sig af en tredobbelt mulighed. Hoff stod generelt en fantastisk kamp, og efter 40 minutter snuppede han også et straffespark, som lignede en af de helt store og tidlige julegaver til hjemmeholdet. Desværre for Hoff og resten af U19-mandskabet scorede ”Ulvene” dog efterfølgende på et frispark, som blev headet ind i mål. 2. halvleg var meget jævnbyrdig, hvor hjemmeholdet fejlagtigt fik annulleret et mål for offside, og kort før tid blev AC Horsens snydt for et klokkeklart straffespark, da Julius Hansen blev nedlagt i feltet.

4 dage senere skulle U19-mandskabet igen i aktion, da de hvide fra Aarhus kom på besøg. I hjemmeholdets startopstilling var kun Enrico Singh og Johan Kiilerich henholdsvis 3. års og 2. års, hvor resten ‘blot’ var førsteårs U19-spillere eller aldersmæssigt U17-spillere. Der var ligeledes debut til Andreas Hermansen i målet, som leverede en stærk præstation.

AC Horsens bragte sig foran 1-0, da Jashar Belulis hjørnespark strøg direkte i mål. Efter en halv time bragte AGF sig dog tilbage, da de headede et hjørnespark i mål.

Kampen var meget frem og tilbage i 1. halvleg, hvor der var muligheder i begge ender, hvor AGF havde de største, og i 2. halvleg var AGF på bolden, men med hjemmeholdet som de chanceskabende. Kampen sluttede 1-1, og cheftræner Christian Hansen gjorde status over uge 43:

- Vi spiller med mange ”unge” spillere i begge ugens kampe, og de leverede et godt og solidt udtryk, hvor vi i kampen mod FC Midtjylland har et kampbillede som muliggjorde point på Heden. Jeg er ikke glad for at tale om dommeren, men kampen i Heden var det vildeste, jeg har oplevet som træner. Heldigvis lod drengene sig ikke påvirke, og vi er skuffet over at tage fra Heden uden point, fortæller Christian Hansen og fortsætter:

- I weekendens kamp så jeg to jævnbyrdige hold, som bød hinanden op til dans. Vi har nogle ting, som vi ikke er tilfredse med, men hvor 1. halvleg var med chancer i begge ender, følte vi os på chancer noget farligere end AGF i 2. halvleg, og derfor er vi skuffede over ikke at vinde. Vi har givet debut til Kirkel og Emil fra U17, mens Hermansen fik debut i målet i weekenden, og alle 3 leverede stærke præstationer. Derudover vil jeg også nævne Selius Gindeberg, som aldersmæssigt også er U17-spiller, men som er en stor profil for os, og han har rykket sig rigtig meget henover den sidste periode. Han har et voldsomt stærkt udtryk defensivt, trods sin unge alder. Derudover har vi fået Lukas Wagner udtaget til U18-landsholdet, som bekræfter os i, at det vi render og laver, er det helt rigtige. I min optik har vi også rækkens bedste målmand i Anders Hoff, som i Ikast viste et helt vanvittigt niveau, så vi er fortrøstningsfulde og arbejder videre, så vi hele tiden dygtiggøre os, slutter Hansen.

FC Midtjylland - AC Horsens 1-0 (1-0)
43’ - 1-0 - Victor Bak

AC Horsens - AGF 1-1 (1-1)
19’ - 1-0 -  Jashar Beluli
29’ - 1-1 - Daniel Jakobsen