Trænerrokade på Akademiet: Nye cheftrænere på U15 og U17

30.11.2021 08:02

Wittorff overtager U17, og Aaes bliver ny U15-cheftræner.

AC Horsens foretager en trænerokade på Akademiet gældende fra det nye år, for trænerteamet på U17 har valgt at stoppe efter eget ønske.

I øjeblikket har Anders Wittorff cheftrænerkasketten på for klubbens U15-mandskab, og han overtager cheftrænerposten på U17 efter Mads Søvndal. Det er endnu uvist, hvem han får ind i sit trænerteam, men det bliver ikke den nuværende assistent, Peder Henriksen, der har valgt at stoppe.

Anders Wittorff efterlader et hul på U15, men Simon Aaes rykker som cheftræner fra U14 til U15, og dermed er kabalen tæt på at gå op på de ældste årgange, hvor Christian Hansen og Sebastian Kattrup udgør trænerduoen på U19.

- Det glæder mig, at vi endnu engang har formået at rekruttere indefra, og det har været et stort ønske for os at kigge internt, inden vi eventuelt skulle kigge eksternt. Vi har de rigtige kompetencer i huset i form af dygtige og ambitiøse trænere, der er klar til at tage næste step, og det er vi utrolig glade og stolte over, siger sports- og talentchef Niels Erik Søndergård.

Claus Troelsen er Head of Coaching i AC Horsens, og han glæder sig over, at netop Wittorff og Aaes tager over på U17 og U15.

- Udover at vi udvikler spillere, så udvikler vi også trænere i dagligdagen, og jeg er glad for, at vi igen kan rekruttere internt med dygtige trænere, der er klar til at tage næste skridt. Anders Wittorff er klar til at træne en af de ældre årgange, hvor resultater begynder at få en større betydning, for han har de rette kompetencer til at løfte U17 i den retning. Simon Aaes er en formidabel træner omkring segmentet U13-U15, og han kan tage kompetencerne med fra U14 til U15, hvor det handler om at gøre spillere klar til U17. Der er to årgange på U17, og Aaes skal være med til at forberede U15-spillerne på den øgede konkurrence der venter dem, siger Claus Troelsen.

Anders Wittorff har en fortid som cheftræner for U13, U14 og U15, og han glæder sig til at prøve kræfter med U17-mandskabet.

- Jeg ser frem til at overtage U17-holdet, for det bliver en god udfordring, som kommer til at udvikle mig yderligere som træner. Jeg ser det som et naturligt skridt i forhold til min egen udvikling, og jeg er glad for, at jeg skal arbejde med lige den gruppe, for jeg har trænet dem før og ved, at de har masser af kvalitet og potentiale, som vi sammen skal forløse. Jeg har de seneste år været en del af A-plus-segmentet, der omfatter U15, U17 og U19, og hvor jeg før har kigget mest op mod U17, så glæder jeg mig til at arbejde tættere sammen med U19-staben. Derudover bliver det fedt at være mere involveret i transitionsfasen, for de bedste spillere i en U17-trup træner med førsteholdet, hvis de er gode nok. U17-fodbold begynder mere at ligne det færdige spil, og det bliver interessant at træne spillere, som er tættere på deres sidste ungdomsår. Jeg har været rigtig glad for at være U15-træner for en meget spændende gruppe, som jeg heldigvis får fornøjelsen af at arbejde med igen om et halvt års tid. Siden jeg begyndte som fodboldtræner, har jeg haft en ambition om at blive fuldtidsfodboldtræner, og jeg er glad for, at jeg har arbejdet mig frem til at nå det mål nu. Det giver mig mere tid til at dygtiggøre mig selv og allervigtigst spillerne, lyder det fra Anders Wittorff.

Simon Aaes har tidligere trænet U13 og U14, og han ser frem til udfordringerne i det nye år.

- Det bliver spændende at prøve kræfter med U15, der er landsdækkende, og jeg ser frem til nye udfordringer trænermæssigt. Jeg skal træne en god gruppe drenge, som jeg havde sidste år, og jeg har tænkt en del over, hvad vi skal arbejde med, og hvad deres næste step skal være. Jeg vil blive ved med at have en god føling med de yngste spillere via træningen på ATK+ center, og det er jeg glad for. Cheftrænerjobbet på U15 åbner op for, at jeg i højere grad skal samarbejde med trænerne på de ældre årgange, og det ser jeg frem til, siger Simon Aaes.